Прости правила, които ще ви помогнат да се избавите от излишните килограми

38
Добави коментар
Vaniliya
Vaniliya

Не пропускайте закуската
Диетолозите са категорични, че закуската трябва да е основното ви ядене за деня. Тя трябва да бъде най-засищаща и хранителна. Количеството на приеманата храна е препоръчително да намалява през останалата част от деня. Закуската е добре да включва въглехидрати и белтъчини, които не са калорични. Идеални за закуска са обезмаслените млечни продукти, пълнозърнестите храни, плодовете и чистото месо. Диетолозите са категорични, че кафето предразполага към консумацията на калорични храни. Ако сте свикнали да не закусвате, а да пиете само кафе, много вероятно е да се изкушите от нещо калорично като шоколад.

Хапвайте на всеки 3-4 часа
На всеки 3-4 часа трябва да консумирате малки порции храна. Диетолозите смятат, че ако си позволявате от любимите си храни, но в по-малко количество, няма да чувствате такова настървение към храната, както ако се насилвате да ядете храни, които не обичате. В тези случаи също трябва да се стремите да се храните здравословно, но не да се лишавате от любимите си храни напълно.

Консумирайте до 500 г зеленчуци дневно
Зеленчуците ще ви помогнат да преборите глада. Голямата купа вкусна салата може да замести цяло едно хранене и дори да не се сетите за десерт. За да намалите теглото си, трябва да намалите и количеството на консумираната храна. Зеленчуците ще ви помогнат да запълните стомаха си, да регулирате обмяната на веществата, да се избавите от запека и най-важното да се снабдите с магнезий. При всяка диета е възможен дефицит на магнезий, а точно от него зависи дали приетите калории ще се превърнат в енергия или ще се складират като мастни натрупвания.

Не правете резки промени в хранителното си меню
Всеки ден трябва да консумирате приблизително едно и също количество храна. Само така ще можете да отслабнете по-бързо и здравословно. Резките промени като гладуване и злоупотреба с храната са истински шок за организма и го карат да прибягва до механизми, които само ще затруднят отслабването.

Записвайте всичко, което консумирате
Или поне в началото. Така ще имате реална представа за това, което сте изяли през деня. Коригирайте, ако се налага. Заменете някои храни, ако ви се струват много калорични и не виждате резултат от диетата си.

Не се лишавайте от сладките храни
Ако се опитвате да изключите захарта напълно от менюто си, това може само да ви накара да мислите непрекъснато за сладки храни. Фактите сочат, че хората, които си позволяват сладко страдат в по-малка степен от затлъстяване от тези, които са ограничили захарта до минимум. Когато организмът се нуждае от захар и не я получава, той започва да складира мазнини. Това кара човек да консумира повече мазни храни. А любителите на сладките изкушения много по-рядко чувстват нужда от мазнини, които могат да бъдат също толкова вредни, колкото и захарта. Не се успокоявайте, че тогава можете да консумирате шоколад, сладолед и торти. Точно тях избягвайте, защото съдържат и мазнини и захар.
споделяне на връзка

ВАЖНО: Ако публикацията Прости правила, които ще ви помогнат да се избавите от излишните килограми ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!