Пълна промяна на бунгало

17
Добави коментар
lucynda
lucynda

23.06.2011 г.

Вижте как изглежда едно малко и скромно бунгало, след като е било ремонтирано и превърнато в прекрасна двуетажна къща.

Добавяне на втори етаж към малкото бунгало

В предишния си вид, преди да се застрои втори, допълнителен етаж, бунгалото е разполагало с жилищна площ от 140 кв. метра. След реконструкцията жилището е трансформирано в красива и модерна къща, която впечатлява с архитектурата и дизайна си. Не само бунгалото, но и околната му площ претърпява коренни променени. Вече е със съвсем различен облик – добавени са мраморни декоративни плочки, които заграждат пространството като мини дворче. Разнообразието от растителни видове – саксийни цветя и храсти прибавя очарование на екстериора.

Груб строеж, състоящ се от  дървена рамкова конструкция

Това, което впечатлява и привлича вниманието към новата сграда, е дизайнът ѝ и  неговите ясни структури. Грубият строеж на втория етаж е направен върху дървена рамкова конструкция. Пристройката се състои от два ката, които са разделени по средата, обособявайки две отделни помещения с тесен външен коридор помежду им. Освен по отношение на строежа и архитектурата, първият и вторият етаж се различават и по избора на цвят, в който собственикът е избрал да ги направи. Стените на първия етаж са измазани с бяла варова мазилка, а разчупената структура на втория етаж е покрита от мраморни продълговати плочки. Разположението на прозорците е също различно – тези в долната част на сградата са квадратни, разположени симетрично един спрямо друг, а прозорците на втория етаж са продълговати, разположени хоризонтално. Двата етажа се свързват посредством външни стълби, заградени от парапет със стоманена конструкция.

Редуцирана  цветова схема

Интериорът във всекидневната стая на бунгалото е подвластен на белия цвят и светлосивите нюанси. Големите прозорци, заемащи площта на две стени, предоставят красиви гледки към пейзажа. Мебелите, присъстващи в обзавеждането, са малко на брой. Те са изработени изцяло от масивен дървен материал, а след това покрити с бяла боя.

Приветлива кухня

Кухненският интериор е добре организиран – в центъра  на стаята е разположен дървен плот, който визуално разделя помещението на две – пространство за готвене и трапезария. Над кухненския остров, по протежение на стената над него, е разположен хоризонтално продълговат прозорец, който позволява по-голям достъп на слънчевата светлина.

Плавен преход от банята към спалнята

Разположението на прозорците в тази стая е също нетрадиционно – те са положени хоризонтално, като заемат повече място от ширината на стената. По този начин те осигуряват плътна лента от светлина. Вътрешната архитектура на помещенията позволява плавен преход от банята към спалнята. Дветe стаи се разделят единствено от плъзгащи се врати.