Рали „Ловеч“

2
Добави коментар
sasso
sasso

Традиционното рали в Ловеч ще се проведе този уикенд. На трасето в с. Баховица ще се срещнат най-добрите състезатели в атрактивната дисциплина от цялата страна.

Ралито се явява трети кръг от националния шампионат. В събота от 15:30 ч. е свободната тренировка, а час по-късно започва и официалната тренировка за място. Откриването на състезанието е в неделя в 8:30 сутринта, а в 9 ч. ще бъде даден старта на ралито с квалификационните турове.

По обяд са финалните серии, като съгласно регламента ще се проведат 4 финала, а броят на обиколките при финалите ”С”,”В”, „А” и „D” е 6. Веднага след техния край ще се състои церемонията по награждаването на победителите и призьорите в отделните класове и в генералното класиране.

Специализираното лицензирано трасе в Баховица е едно от най-добрите у нас. То е с длъжина 1152 м, като ширината при старта е 14.5 метра, а максималната ширина 16 метра. Наклонът на трасето е 9 процента. Първият кръг от тазгодишния шампионат бе през май край Монтана, а вторият се състоя само преди две седмици в Разград.

Ралито в Баховица е с над 20-годишна история и по традиция събира хиляди почитатели на автомобилния спорт от Ловеч и региона.

Източник: Ловеч днес