Избор на преса за коса

5
Добави коментар
SsSsSsS
SsSsSsS

Пресите за коса се превърнаха в неизменно дамско бижу. Голяма част от жените докоснали се до тези уреди за красота, трудно биха ги захвърлили като безполезно нещо. Преди удоволствието от изполването им обаче има един съществен момент, свързан с избора на правилната преса.

В момента продуктовото разнообразие е наистина голямо, затова е необходимо да се вземат предвид някои важни критерии.

Марки преси за коса. Изборът на марка е важен момент, тъй като от него до голяма степен зависят цената, качеството, техническите особености, гаранционния срок и т.н. В момента на българския пазар се предлагат следните марки преси : Imetec (Bellissima), Bosh, Philips, Remington, Elite, Scarlett, Sonashi, Fagor, Braun, Severin, Rohnson и др.

Цветове. Цветовото разнообразие също е прилично – черен, бял, сив и дори розов цвят.

Цени на преси за коса. Цената на пресата за коса е много важна за не малка част от българските жени (а и мъже, ако са решили да правят подарък). Добрата новина е, че има както по евтини варианти от 15-20 лева, така и по-скъпи – над 100 лева. Естествено в повечето случаи цената определя качеството и техническите характеристики на пресата.

Технически характеристики. Голямото разнообразие на преси до голяма степен се определя от разнообразните технически особености, които може да има всяка една от тях. Основно трябва да се обърне внимание на :

– Мощност – тук вариантите са наистина много. Има преси с 30, 40, 50, 100, 230 W, както и много други опции.

– Плочи – керамични ( т.нар. керамични преси за коса ) и метални

Освен основните характеристики трябва да се обърне внимание и на други особености, които в повечето случаи правят работата с пресата още по-голямо удоволствие. Такива са : защита срещу опарване, терморегулатор, защита от прегряване, светлинен индикатор, различни приставки в комплекта, равномерно разпределение на топлината, 360 градусово завъртане на кабела, предпазваща система срещу неправилно навиване на кабела, халка за окачване, калъф за съхранение, LCD дисплей, дължина на кабела, възможност за работа върху суха и мокра коса, защита чрез самоизключване и др.

Имайки предвид всичко това, изборът на преса може да е по-лесен. Просто преценяваме кои са особеностите, които искаме да има бъдещата преса. Естествено съобразявайки се с цената.

Следва въпроса откъде да купим. Ами варианти много. Ако не във всички, то поне в повечето магазини за техника. Голям избор има и из онлайн магазините в българското интернет пространство.

Някои полезни съвети :

– по време на употреба е добре пресата да се поставя на топлоустойчиви и гладки повърхности

– трябва да се внимава да не се доближава до вашето тяло

– след приключване на работата, пресата трябва да се охлади и след това да се прибере

– ЕСТЕСТВЕНО НАЙ- ЖЕЛАТЕЛНО Е ПРЕДВАРИТЕЛНО ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С ЧОВЕК ОТ ФИРМАТА, ОТ КОЯТО КУПУВАТЕ ПРОДУКТА ЗА НЕГОВИТЕ ОСОБЕНОСТИ И НАЧИН НА УПОТРЕБА, ТЪЙ КАТО ВСЕКИ ВИД ПРЕСА Е РАЗЛИЧНА. ЖЕЛАТЕЛНО Е ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ И С ВАШИЯ ЛИЧЕН ФРИЗЬОР, ПРЕДИ ДА ТРЕТИРАТЕ КОСАТА СИ.