Гей мъжете, приемащи лекарства против рак на простата, по-често се оплакват от сексуална дисфункция

3
Добави коментар
jool
jool

Гей мъжете, приемащи лекарства против рак на простата, по-често се оплакват от сексуална дисфункция

29 юни, 2011 at 12:19 pm

Гей мъжете, приемащи бикалутамид като средство срещу рак на простатата, по-често страдат от сексуална дисфункция, в сравнение с хетеросексуалните мъже. Това установи експериментално изследване, проведено в Румъния и САЩ.

Резултатите от изследването подкрепят досегашните данни и убеждението на научната общност, че хомосексуалните мъже имат разлики в мозъчните структури в сравнение с хетеросексуалните мъже и реагират на определени стимули, в това число химични, по различен начин.

Участници в изследването са били 17 хетеросексуални и 12 хомосексуални мъже, приемащи 50 мг дневна доза бикалутамид преди и след лечебните си процедури.

От мъжете е поискано да оценят половото си функциониране в шест категории, включително еректилна функция, оргазмена функция и желание за секс.

Гей мъжете докладват, че качеството на представянето им в леглото, както и удовлетвореността им от секса, са се сринали наполовина и дори повече по четири от шестте изследвани показателя.

Хетеросексуалните мъже съобщават за по-малко проблеми и значително по-голяма удовлетвореност в секса.

Д-р Йон Г. Мотофей от университета „Карол Давила”, Румъния, коментира: „Анти-андрогените са давани на мъже с рак на простата, за да се спрат мъжките полови хормони, които стимулират растежа на раковите клетки. Целта на изследването бе да проверим дали това хормонално лечение влияе на хетеро- и хомосексуалните мъже по различен начин и резултатите показват, че това е точно така.

Хомосексуалните пациенти в изследването ни съобщават за значително понижение във всички аспекти на сексуалното им функциониране и удовлетвореност, ранжирани между 23 и 54%.

За разлика от тях, хетеросексуалната група съобщава за леки понижения в две от шестте категории, ранжирани между 1 и 4%. В една от категориите никой не е докладвал за изменения, а в останалите три съобщават за подобрение, включително 45% подобрение на удовлетвореността от половия акт”.

Съавтора на изследването, д-р Дейвид Л. Роуланд от университета „Валпаризо”, Индиана, САЩ, допълва: „Изследването ни подкрепя предположението, че андрогените играят роля в церебралните сексуални процеси, като либидото, половата възбуда и оргазма, както и че тези реакции вероятно се различават между хетеросексуалните и хомосексуалните мъже.

Все пак е важно да не подценяваме ефекта от андрогените при хетеросексуалните мъже, само защото той е по-голям при хомосексуалните”.

Източник: PinkNews.co.uk | Гласувай »

Резюме и пълен текст на изследването могат да бъдат открити тук: http://goo.gl/0vRLn

Like this:

Like Зареждане…

Related

Entry filed under: ЛГБТК новини. Tags: Дейвид Л. Роуланд, Йон Г. Мотофей, бикалутамид, гей, медицина, наука, неврология, невропсихология, сексуална ориентация, фармакология, хомосексуални, хомосексуалност.