10 игри (само) за мъже

2
Добави коментар
ins
ins

Преди 4 години   |

От Дарин Димитров

 

fСПОДЕЛИ

Tweet

Никога не съм бил запален геймър, но, като се замисля, рядко е имало период в живота ми, когато не съм убивал част от времето си с гейминг. Започвайки с вече смехотворната електронна игра, посветена на “Ну, погоди!”, преминавайки през Nintendo Entertainment System, всички поколения PlayStation и достигайки до най-популярния тип гейминг в наши дни – мобилния. Хм, добре де, може би съм геймър. Или поне малко.

Ако при вида на персонажите от Wii Sports ви се повдига или изобщо не се чували за инди заглавието Minecraft, а Angry Birds, според вас, тепърва става популярна, то тази статия е точно за вас. Следват 10 игри, чиято основна цел е: да стимулират отделянето на адреналин и да ви накарат да изживеете някои от неизпълнимите си мечти. Част от тях вече са на пазара, но за други – ще трябва да почакате.

Duke Nukem Forever

Дюк няма нужда от представяне. След повече от 13 години чакане Forever (наистина описателно заглавие) най-накрая може да бъде закупена. Ще ви спестим сложната история на разработката на играта, която е в интерес основно на запалените фенове.

Duke Nukem Forever е класически шутър, който носи емоция от близкото минало. Едноименният герой не спира с дебелашкия си хумор, вместо със здраве разполага с его, избива купища извънземни без да изпусне димящата пура от устата си и освен това всички жени (до една съвършени) са луди по него.

Duke Nukem изживяването няма как да се опише. Да, след толкова години графиката действително не е перфектна, а на места геймплеят куца значително. Duke Nukem Forever обаче започва със задачата… да уринирате, а в последствие трябва да откриете пуканки, вибратор и презерватив за една от любимите си проститутки. А това го няма никъде другаде.

Call of Duty: Modern Warfare 3

Премиерата на поредното Call of Duty заглавие е чак през ноември, но чакането определено си заслужава. Както вероятно знаете от първите две части на Modern Warfare, франчайзът разказва историята на фикционална война между САЩ и Русия в недалечното бъдеще. За разлика от Duke Nukem Forever, например, целта на заглавията от поредицата е постигане на максимален реализъм.

Перфектният военен симулатор. Съвършено изживяване при игра в мрежа. И разбира се, недотам интересна история. Горещо препоръчваме да видите трейлърите на играта.

Assassin’s Creed: Revelations

Дълго се колебахме дали Assassin’s Creed може да се определи като типично мъжка игра – в поредицата се залага на стелт, грациозни и красиви незабелязани убийства и солидна доза паркур. Мъжките мечти обаче са различни.

Revelations също ще започне продажбите си през ноември и ще бъде последната игра, която след историята на Ецио, младият и наперен италиански убиец, който вече не е никак млад. Историята на заглавието се развива в Османската империя през 1511 г, което определено ще бъде интересно дори само от архитектурна гледна точка. Като към това прибавим страхотният свободен свят, завладяващата история и цялостната автентичност, Assassins’s Cree обещава да бъде едно от хитовите заглавия тази есен.

God of War III

Позволихме си да включим две игри, които са ексклузивни за PlayStation 3. Първата от тях е последната част от God of War трилогията. Ако изключим феноменалните й графика, физика и озвучаване, тя успява да се отличи с това, че се развива в Древна Елада и мисията ви е да избиете всички олимпийски богове.

Главният герой, Крейтос, е брутален полубог, син на Зевс, който няма цел или план, а просто иска да отмъсти на Олимпийците за своето наказание. Играта е призната за едно от най-кървавите и брутални заглавия в историята на гейминга. Пред него филми като “Тексаско клане” изглеждат като реклама за памперси. Крейтос е епичната, митологична версия на Дюк Нюкъм без чувство за хумор.

FIFA 11

Ако не ви се чака за FIFA 12, спокойно можете да поиграете актуалната версия на играта. Свикнали сме заглавията от поредицата да не се различават много – все пак става въпрос за добрия стар цар футбол.

Пресъздаването на спортове в гейминг света, обаче все още не успява да пренесе нужната доза адреналин в хола ви, за разлика от военните симулатори. Или просто ние не сме достатъчно големи фенове.

Need for Speed: Shift 2: Unleashed

Последната игра от най-популярната рейсинг поредица на всички времена продължава традицията на оригиналния Shift и ви поставя на професионални писти, а не в нелегални нощни състезания по целия свят. Ако все пак сте фенове на тръпката да бъдете преследвани от полицаи докато виждате как капакът на колата ви прелита над вас, почакайте за Need for Speed: The Run.

Реализмът в Shift 2: Unleashed е впечатляващ: колите са напълно фотореалистични, а физиката при катастрофи ще ви накара да подскочите в стола си. При достигане на определена скорост играта дори ще симулира замъгляването на периферното зрение, което всички професионални пилоти получават.

Dead Rising 2

Ако мечтата ви като малки е била да се разхождате из мола и да избивате купища зомбита, официално сте странна личност. БГтатко пък ще ви препоръча метод да изразходите антизомби енергията си – Dead Rising 2.

В играта влизате в ролята на Чък Грийн, маниакален ненормалник, който обикаля из изпълнени с хиляди зомбита места и с най-голямо удоволствие ги избива. Ако изобщо можеш да убиеш зомби, защото те вече са мъртви. И да, хиляди – на места в играта в рамките на една сцена ще видите над 7000 живи мъртъвци.

Най-забавната част от Dead Rising 2 е, че можете сами да сглобявате своите болни оръжия. Какво ще кажете за парче месо с граната, две моторни резачки, закачени от двата края на пръчка или дори бейзболна бухалка с пирони?

Killzone 3

Второто PlayStation 3 заглавие в класацията е третата част на Killzone. Франчайзът е известен най-вече с ултимативните си графика и геймплей. Основната причина БГтатко да ви го препоръча, обаче е рядко срещаната комбинация от реализъм във футуристична игра.

Докато сте в ролята на силите на ISA и се опитвате да предотвратите инвазията на злите хелгани, ще се почувствате, сякаш наистина сте там, куршумите ви наистина пробиват черепите на противниците и настина току що бяхте убити от прелитащ наблизо враг. Емоцията на Killzone е различна от всичко останало на пазара.

L.A. Noire

Жанрът на криминалните игри винаги е бил подценяван. Въпреки това L.A. Noire успя да стане невероятен хит, макар засега да се предлага само за конзоли (скоро ще има и PC версия).

Играта е дело на Rockstar Games, създателите на GTA поредицата. Можем да открием известни сходства (свободния свят, например), макар тук да сте от другата страна на закона –  през 1947 г. влизате в ролята на детектив Коул Фелпс, който разследва изпълнения с престъпност и грах Лос Анджелис. Като усещане напомня ноар филмите от същия период, както подсказва и името й.

Minesweeper

Ултимативната игра. За всеки мъж. Непроменена от времето. Достъпна за всички. Инсталирана на всеки компютър с Windows. Идеалното занимание от 9 до 5. Точка.