Най-възхитително красивите фонтани в света – тема за Светът – Idi.bg

95
Добави коментар
diamant
diamant

Всеки един  град трябва да има атрактивни фонтани, за да може да привлича вниманието на туристите. Колкото по-масивни, пъстроцветни и пръскащи по-високо водни струи са те, толкова по-добре. Всеки, който е пътувал по света, е виждал фонтани, но замисляли ли сте се кои са най-красивите? Ето списък с най-възхитителните фонтани в света.

Фонтан ди Треви

С внушителните си размери – височина  25.9 метра и ширина  19.8, Фонтан ди Треви е една от най-красивите скулптури в Рим, Италия.  Централното място на фонтана е заето от фигурата на Нептун, а около него са разположени две статуи на тритони. Единият се опитва да укроти огнен кон, символизиращ бурното море, а другият  държи в ръката си  рог – символ на тихото и спокойно море. Фонтанът добива популярност във филма на Федерѝко Фелѝни – “Сладък живот“, когато главната героиня се потапя във водите му. Легенда гласи, че ако някой хвърли монета във фонтана, той ще посети Рим отново.

Магическият фонтан Монджуик

Построен от дизайнера  Carles Buigas през 1929 години по случай Великото изложение, магическият фонтан Монджуик изобразява  грандиозен микс от цветове, светлини, настроение и водни каскади. Разположен е в , между Placa d’Espanya и National Palau. Разкошният фонтан привлича хиляди туристи всяка вечер с водното си и музикално шоу.

Фонтан Tiburtine

Историческият италиански град, разположен в региона Лацио, е популярна туристическа дестинация. Един най- очарователните атракциони, които изумяват посетителите, е Вила д’Есте, която разполага с възхитителни градини. Фонтанът Tiburtine пресъздава  изобилието на вода в района около Тиволи.

Фонтаните на  Беладжио

Несъмнено  Лас Вегас и Беладжио са сред най- известните  хазартни дестинации, но определено разполагат с повече забележителности и атракции. Фонтаните на Беладжио са  освежаващо допълнение към  многобройните възможности за развлечения.  Професионалната аранжировка на струите, позволяваща на  водата да се издига  до 460 метра от общо 1214 водоразпръскващи устройства,  и музикалната синхронизация  превръщат  това място в едно от най-романтичните, подходящо за предложение на брак. Фонтаните са снимани в множество филми , телевизионни предавания и публикации в Лас Вегас.

Арчибалд фонтан

През март 1932 година фонтанът Арчибалд е разположен в  Хайд парк в централната част на Сидни. Архитектурата му е вдъхновена от гръцките и римски литература и изкуство. Пищният фонтан изобразява бронзова скулптура на  Аполон, заобиколен от други митични фигури и животни.

Фонтан Же д’О Огромният  фонтан Же д’О, чието изображение е често срещано върху туристически пътеводители и книги в Женева, е емблематичен  за града. Той се намира на мястото, където река Рона се влива в Женевското езеро. Фонтанът изпръсква  водни струи  в небето със скорост 220 км / ч, които достигат до височина  140 метра и се виждат от  целия град. Той функционира  през лятото – от май до септември, но също и по време на автомобилното изложение през март.

Фонтаните „Дружба между народите“

Руският изложбен център е много голям комплекс в Москва, съдържащ изложбени зали, място за отдих и огромен търговски център. Едно от най-интересните неща в този осмоъгълен площад  е фонтанът „Дружба между народите“, който се състои от 16 позлатени статуи на моми в техните национални носии, представящи всички  съветски републики.

Фонтан Фахда

Намиращ се в град Джида, Саудитска Арабия, фонтанът  Фахда е известен като най-високия фонтан в света, хвърляйки водни струи  до триста и дванайсет метра – тази височина е по-голяма дори от тази на Айфеловата кула. Той разполага с три огромни помпи, които могат да доставят до 625 литра вода в секунда при невероятната  скорост от 375 км / ч.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 4258 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност