Himalaya :: крем за околоочен контур

4
Добави коментар
happypond
happypond

Крем против тъмни кръгове от Himalaya

Невероятно, но факт. Този крем на аюрведичната, козметична марка Himalaya е първият продукт, който наистина даде положителни резултати в борбата ми против тъмните кръгове под очите. Нека първо обясня какви са точно моите кръгове преди някой да ме посъветва да спя повече, да си почивам и да пия повече течности. Въпреки че и изпълнението на подобен съвет ще ми дойде доста добре. Но моите тъмни кръгове загрозяват лицето ми почти от както се помня, по-точно откогато съм почнала да им обръщам внимание, а може би и от преди това. Те не се влияят от количеството и качеството на съня ми, нито от това дали съм преуморена или не. Те просто са окупирали територията около очите ми, впримчили са ги в тъмния си капан и не им дават поле за изява. Пробвала съм какви ли не многообещаващи кремове, повечето от които – не евтини, но резултатът винаги е бил разочароващ.

Един от последните кремове, на който възлагах надежди беше на Шисейдо – White Lucent Brightening Eye Treatment (вече не се произвежда) на соленичката цена от над 80 лв.

Копирам описанието му:

С формула с изключителен Спот Деакти Комплекс
Съдържа Комплекс с Насоченост към Тъмните Кръгове, който потиска вида на меланинови пигменти
Съдържа Мулти-Озаряваща Пудра с разпръскващи светлината свойства за незабавно освежаване на очния контур
С уникално съчетание на Азиатски растителни екстракти, които възвръщат хидробаланса
Помага за подобряване на локалната микроциркулация с нежни масажи.
 

За съжаление, сенките си останаха все така тъмни без да избледнеят ни най-малко.

Но да се върнем на крема на Himalaya, който е в пъти по-евтини и в пъти по-ефикасен.

Обещанията:

Кремът за около очи на Хималая е билков, козмецевтичен продукт и като такъв съчетава в себе си последните научни постижения в козметичната индустрия със силата на индийските билки.

Околоочният крем на Himalaya е за естествено красиви очи. Съдържа доказана и безопасна комбинация от билки, специално създадена за грижа за деликатната зона около очите. Предотвратява образуването на тъмни кръгове под очите. Тъмните кръгове се образуват, защото кожата под очите е тънка и не е така добре снабдена с мастни жлези както останалата част на тялото. Следователно, с остаряването, кожата става суха и се сбръчква. Тъмните кръгове се получават, когато вените в долната част на окото започват да стават по-видими. Освен това, недостатъчният сън, лошото хранене, остаряването, излагането на слънце могат да причинят образуване на тъмни кръгове под очите.

Ползи:

Околоочният крем на Хималая премахва тъмните кръгове под очите, пигментацията и петната. Изсветлява и изглажда зоните около очите.

Видими резултати:

– Намалява тъмните кръгове с 80% само за 4 седмици.

– Намалява бръчките под очите и фините линии с 28% само за 4 седмици.

– Изсветлява и изглажда околоочния контур.

Състав:

– Cipadessa baccifera – овлажнява кожата под очите.

– Bergenia ligulata – изсветлява кожата под очите.

– Triticum vulgare – подхранва кожата.

Тези активни, билкови състави действат като инхибират ензима тиросиназа, който е отговорен за потъмняването на кожата и по този начин намаляват тъмните кръгове под очите. Още повече, тези активни съставки възвръщат кожната хидратация и изграждат нижки на колаген и еластин, които са отговорни за поддържането на кожата стегната. Свойството на тази смесица от  билки като антиоксидант предотвратява разрушаването на кожните клетки от свободните радикали.

Други съставки: Aqua, Propylene glycol, Mineral Oil, Caprylic/capric triglyceride, Paraffin, Cetyl Alcohol, Steareth 2, Glyceryl Stearate SE, Steareth 21, Petrolatum, Cetearyl Alcohol, Carbomer, Triethanolamine, Xanthan Gum, Tocopheryl Acetate, Methylparaben, Bergenia Ligulata, Root Extract, Cipadessa Baccifera Extract, Triticum Vulgare Germ Oil, Propylparaben, Disodium EDTA, Imidazolidinyl urea.

 

Цена: 17-20 лв.
Реалността:

+ Кремът е с приятна текстура, нито много плътна, нито много лека. Не попива моментално, но попива добре. Аз нямам бръчки и не мога да коментирам дали ги заличава, но тъмните кръгове наистина започнаха да намаляват към 3-4-та седмица.

Извод:

Препоръчвам го. Това е първият (за сега) крем, който наистина заличи значително тъмните ми кръгове под очите и цената му е доста по-приемлива от тези на големите, световни марки. А качеството – по-добро!

 

Вижте още от БЮТИ РЕВЮ:

БИОДЕРМА – Себум почистващ гел мусан

KLORANE: Подхранващ шампоан с хинин

PHYTO: Шампоан-оцветител Phytolumiere

Още козметика:

Новите парфюми на ШАНЕЛ – 2011

ГРИЖА ЗА КОЖАТА ПРЕЗ ЕСЕНТА

ГРИЖА ЗА КОЖАТА ПРЕЗ ЗИМАТА

ЦВЕТЪТ НА КОЖАТА: Бели като мляко

ДА ПРЕДОТВРАТИМ ПОЯВАТА НА БРЪЧКИТЕ БЕЗ СКЪПА КОЗМЕТИКА

НАЙ-СМАХНАТИТЕ КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ

ЕФЕКТЪТ НА ЧЕРВИЛОТО

ЦВЕТОВИ АНАЛИЗ НА ЛИЦЕТО И ПОДХОДЯЩ ГРИМ ЗА ВСЕКИ ТИП

Свързани публикации: