Слънчево, след обяд дъжд и гръмотевици

1
Добави коментар

Отново горещо, но с малко по-ниски спрямо вчерашните максимални температури – между 31° и 36°, в София – около 31°

Днес над страната ще преобладава слънчево време. По-значителни ще бъдат увеличенията на облачността преди обяд над Северозападна България, а след обяд и преди полунощ над по-голямата част от страната, но само на места в северозападната половина ще превали и прегърми. Отново горещо, но с малко по-ниски спрямо вчерашните максимални температури – между 31° и 36°, в София – около 31°, съобщава дежурният синоптик на НИМХ при БАН Красимир Стоев.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за юли и през деня няма да се промени съществено, предаде Информационна агенция КРОСС.

Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителни ще бъдат увеличенията на облачността преди обяд над масивите в Западна България, а след обяд и преди полунощ и над останалите планински части. На места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 26°, на 2000 – около 19°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево и горещо. Ще духа слаб морски бриз. Максимални температури между 28 и 30°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще бъде около 1 бал.

Източник: КРОСС

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели