Тони Хамстера бил ортак с Людмил Стойков

2
Добави коментар
user24
user24

вторник, 12 юли 2011 г. 12:48 ч.

Антон Петров – Хамстера, който е дясна ръка на Алексей Петров и реален бос на бандата на „Наглите“, се оказа ортак с пернишкия олигарх Людмил Стойков.

Пазеното е тайна досега съдружение между силовия застраховател и най-влиятелния спонсор на президента Първанов излезе наяве

с отчета на дружеството „Теростил“ ЕАД за 2008-2009г.  Компанията е рязследвана от службите за сигурност като част от престъпна схема за източване на металургичния комбинат „Кремиковци“, пише в. „Всеки ден“. Управител на фирмата за преработка на стоманени изделия е разследваният покрай „Наглите“ Антон Петров – Тони Хамстера.

Преди 3 години той купува акции от „Стомана индъстри“, която е притежание на Людмил Стойков.

Хамстера имал ортаци и в „Теростил“ – Менаос Тесапулос и Сарвантос Милиос, които се оказват партньори на човека, източил над 15 милиона евро от САПАРД. За гръцките баровци имало съмнение, че участват в износа на хапчета с тирове пред Кулата. Съществува вероятност Тони Хамстера да е внедрен със сила сред акционерите на „Стомана индъстри“,

още повече че става ортак на Стойков, когато Алексей Пертов е шеф на ДАНС. Все още обаче не е ясно какви са отношенията между Трактора и Людмил Стойков и дали е плащал „такса спокойствие“ някогашният барман на „Октоподите“.