Жилище на две нива

22
Добави коментар
lucynda
lucynda

15.07.2011 г.

Вижте как семейна двойка от Хамбург успява да слее таванско помещение, което допреди е било необитаемо и занемарено,  с апартамента си така, че да се получи просторно жилище на две нива. Освен че се увеличава площта на жилището им, то става и много по-светло и приветливо.

Нов облик

Сградата, в която се намира апартаментът, е била фамилна къща до 1904 година, след което е разделена на отделни жилищни единици и е продадена на различни собственици. Въпреки лошото състояние на неподдържаното таванско помещение, семейната двойка го закупува, заедно с апартамент, с идеята да сътворят от двете помещения едно цяло жилищно пространство.

Повече място за живеене

За период от една година двата етажа са цялостно ремонтирани. Предишните прозорци и первазите им са били премахнати, като на тяхно място са конструирани големи остъклени врати, които водят към терасата, предлагаща прекрасен изглед към околността. Второто ниво на апартамента е заето от модифицираното таванско помещение, на чиято площ са разположени малка галерия, две спални, детски кът за игра, тоалетни за гости и тераса, непосредствено до покрива. Сега  жилищното пространство е с обща площ 210 кв. метра.

Удобен кът за срещи

Начинът на разположение на двете бели кожени кресла, масата  и кожения  диван създава усещането за оформен уютен кът, подходящ за приятелски  срещи. Меката мебел в хола осигурява комфорт, а модернизираната  тухлена  камина излъчва топлина.

Добре осветено пространство

Коридорът, който е разположен на долното ниво, е свързващ елемент за всички стаи в апартамента – от входната врата, качвайки се по стълбите нагоре, се стига до таванското помещение и трапезарията. Въпреки малката му площ, той е с приятен интериор, тъй като е боядисан изцяло в бяло, а на тавана му са разположени няколко малки прозорчета, които осигуряват достатъчно светлина.

Стилна трапезария

Трапезарията в апартамента е много просторна и е стилно обзаведена. Масата е с дървен масивен плот, а извитите й крака са от стомана. Паркетът и мебелите са  изработени от дърво, а столовете са покрити със златисти воали. Разкошният кристален полилей придава пищен вид на интериора.

Кухня – мечта

Интериорът и обзавеждането на кухнята са по поръчка – тя е оборудвана с модерни електрически уреди, кухненският плот е  керамичен, а фасадата му е от неръждаема стомана. Повечето от уредите са вградени, а подът е покрит с циментови плочки от Мароко, който са червени и бели и са подредени шахматно.

Големи прозорци за повече светлина

Огромните прозорци в таванското помещение осигуряват много светлина за стаята. Тази кокетна стая е приспособена като забавен детски  кът. Въпреки че наклоненият покрив намалява пространството, тя е удобно място за игри, тъй като  кътчето  е оборудвано с множество играчки.

Слънчева тераса

Над помещението с детски кът е разположена красивата тераса, която е същински оазис. Поради високото й разположение, тя е скрито тайно място, което е идеално за слънчеви бани.  Дървеният шезлонг и великолепните кресла от ратан гарантират удобство  и приятно настроение, а множеството саксии с цветя придават на терасата вид на кокетна ботаническа градина.