Гений ли е детето ви?

4
Добави коментар
dimonata88
dimonata88

Докато връстниците му гледат да избягват трудните ситуации, гениалното дете се радва на всичко сложно и дори се забавлява с комплицирани сюжети.

Според всяка майка детето й носи необикновени заложби, а статистиката сочи, че на 50 млн. души се ражда по един гений. „Дойче веле“ представя признаците, по които можете да определите дали наследникът ви е вундеркинд: Новини

На мама умничето! Да, според всяка майка детето й носи необикновени заложби, а статистиката сочи, че на 50 млн. души се ражда по един гений. Ето признаците, по които можете да определите дали наследникът ви е вундеркинд:

Вундеркинд – тази немска дума, навлязла и в българския език, означава „дете-чудо“.

Интересува ли се детето ви от сложни неща, например как работи двигателят на колата или пък как се играе шах, то определено дава заявка, че е специално, че е именно „вундеркинд“.

Колкото по-сложно, толкова по-добре

Докато връстниците му гледат да избягват трудните ситуации, гениалното дете се радва на всичко сложно и дори се забавлява с комплицирани сюжети.

То не се нуждаe постоянно от вниманието ви, достатъчно е погълнато от своите занимания.

Това личи особено при стратегическите игри, в които особено надарените малчугани развиват нетипичен за възрастта им ентусиазъм.

Способността им да разбират бързо условията на играта също ги различава от връстниците им. Вундеркиндите не се нуждаят от повторно обясняване на правилата, а сложността на играта ги въодушевява.

Едновременно с това те по правило са и музикално надарени, лесно усвояват свиренето на пиано или цигулка.

Особено надарените деца се отличават освен това с подчертана самокритичност и строги критерии спрямо себе си.

Посочи си носа!

Ето един лесен начин да разберете дали имате вундеркинд у дома. Тестът е за малчугани от една до четиригодишна възраст. Поставете детето пред огледало и му кажете да си посочи носа. Ако покаже физическия нос на лицето си, значи притежава нормална интелигентност. Ако обаче посочи носа на огледалото, е твърде вероятно вътре в него да дреме гений, твърдят психолозите.

15/07/2011