Александра Ивойлова с френска поетична награда | bgbezgranici.com

4
Добави коментар
ditadita
ditadita

Александра Ивойлова с френска поетична награда

Завършилата Националната музикална академия´Александра Ивойлова през май получи „Диплом за франкофонска поезия“ от тазгодишния международен конкурс на Асоцияцията за европейска поезия. Това не е първата френска изява на българското мецосопрано. Тя е специализирала в Париж и е издала компакт диск с барокови арии и писни.
През 2011 г. музикантката с поетичен дар представи 70 свои графики в първата у нас дигитална изложба с орган съвместно с органиста Сабин Леви.
Александра Ивойлова е автор на две поетични книги – една с хайку и със синтенции, а втората в съавторство. позната е на широката публика с 200-те си публикации в областта на

изкуството – музикална, художествена и литературна критика. Участвала е в изложби, илюстрира творби.
Пианистката е носителка и първа награда за хайку на френски език от Букурещ 2009, на първа награда на Националния конкурс“Седемнадесет афористични определения за хайку“, на Специалната награда за хайку на Радио Благоевград и сега на Диплом за франкофония 2011 на Асоциацията за Европоезия, Париж. Поетесата е член на СБЖ, СНБП, на Дамски литературен салон „Евгения Марс“ и на Световната хайку асоциация.
Виктория Милчева