Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Искате ли коси коремни мускули?

15
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

  Моя съвет към вас е свалете всички излишни килограми преди да започнете да мислите за плочки на корема а да не говориме за косите коремни мускули.Много хора имат да свалят по 10-15кг. преди да насочат вниманието си към детайлите. Това означава че трябва да обърнете внимание преди всичко на вашата кардио тренировка и хранителен режим.Вкарайте в действие целия арсенал за изгаряне на мазнини-сутрешно кардио на гладно,ротация на въглехидратите.И когато издухате излишните килограми включете в тренировката си за коремни мускули и специални упражнения за косите коремни мускули.Те се делят на:
 
  Външни коси коремни мускули (External oblique muscles) – разположени са симетрично от двете страни на правия коремен мускул. Служат за накланяне и въртене на тялото встрани, но в обратна посока, т.е левият мускул извършва ротация надясно, а десният – наляво.
   Вътрешни коси коремни мускули (Internal oblique muscles) – намират се също от двете страни на „плочките“. И те имат ролята да въртят тялото встрани, но при тях левият мускул извършва движение наляво, а десният – надясно.
Препоръчвам не повече от 2-3 тренировки седмично.Много от професионалистите тренират коремната преса само веднъж седмично но при тях обмяната е на съвсем друго ниво те могат да си го позволят.Един от методите на тренировка на коремните е веднага след сутрешното кардио.На мен лично това ми идва малко в повече.Предпочитам след края на силовата тренировка.Но това е индивидуално.Ето и няколко съвета :

Упражнения за коси коремни мускули
 

Ето още няколко упражнения за коси коремни мускули