Роро: Баща ми Вили Кавалджиев прекара живота си в търсене на Безусловната любов

4
Добави коментар
kocet
kocet

Радослав Кавалджиев – Роро е известен телевизионен водещ, музикален продуцент и мениджър…

Той е син на легендата в българската попмузика и синоним на „синята идея” – Вили Кавалджиев, който напусна материалния ни свят преди 6 месеца.

До последно за него се грижеха дъщеря му Кристина и синовете му Роро и Александър, пише blitz.bg.

– Във „Фейсбук” е създадена група „Да намерим Нейтън”!, която има за цел да популяризира търсенето на изгубеното ти сибирско хъски… – Хиляди хора проявиха съпричастност. Знаете ли, понякога подобни случки предизвикват огромна вълна на състрадание и именно това променя света. Благодаря на всички, които не ме оставиха сам с болката! Тази група се превърна в място за утеха на много хора, които търсят изчезналите си приятели.

– Помолил си и много твои приятели от медиите също да ти съдействат, кои са те? – Обадих се на Иван и Андрей. Иван се отзова веднага, за което съм му изключително благодарен. Моята дългогодишна приятелка Миа Сантова също направи много за мен. Много колеги от медиите се отзоваха и пуснаха публикации! Сега и вие ще пуснете снимката на Нейтън и така се надявам някой да го открие.

– Как се чувстваш от загубата на любимия си домашен любимец? – Напоследък наистина се появиха много жестоки хора, които разделят кучетата от стопаните им. Те дори не си дават сметка каква огромна болка причиняват. Много често става въпрос за откуп. Жалко, че в България не съществува институция или организация, която да помага при подобни случаи. В продължение на месеци се чувствах безпомощен именно защото полицията третира кучетата като предмети с определена стойност.

– В твое интервю ти беше споделил, че последното желание на покойния ти татко Вили Кавалджиев е да види морето! Успя ли да му го покажеш отблизо? – Заведох го до морето в една лека медитация в парка един следобед. Тежкото му състояние в последните месеци не му позволяваше да пътува. Вили истински обичаше морето. То го зареждаше и пречистваше! Няма да забравя участията му по морето. Всяко лято прекарвахме на „Албена“. Това са най-хубавите ми години! /усмихва се – б. а./. – Също така той е искал и Гонзо да му дойде на свиждане, защото е бил заклет „Левскар”! Той дойде ли на погребението му, изпрати ли съболезнователна телеграма? – Гонзо е прекрасен човек! От отбора изпратиха огромен венец в знак на признателност. Вили беше голям левскар. Гласът му отекваше в целия квартал, когато отборът му отбелязваше гол. За него синият цвят и в спорта, и в политиката беше символ на така жадуваните от всички хора свобода и мир.

Това беше дълбокият копнеж на сърцето му – Свободата! Именно тази самоотверженост го караше да мръзне по митингите и да даде най-златните години от живота си на синята идея!

Мисля, че и той, както всички нас прекара живота си в търсене на Безусловната любов. Това е нещо, което човек не може да открие нито във връзка, нито в материалните неща. Сърцето му копнееше за тази любов! Намираше част от нея в музиката, в любовта му към майка ми, към семейството. Беше особено привързан към Нейтън… Обичаше всички около себе си!

*Вили Кавалджиев (Снимка: Bulphoto)

– С какво допринесе творческата атмосфера около баща ти за твоето развитие в личен и професионален план? – Именно тази свобода, с която ме възпитаха родителите ми, позволи на твореца в мен да се разгърне. Не ме спираха никога, дори когато траках на пишещата машина в 3 часа през нощта, нито когато денонощно седях пред екрана, гледайки MTV. В момента имам истинско семейство! 4-5 приятели, с които отдавна надскочихме изтърканите схеми на повърхностното приятелство и с които заедно пътуваме в живота! Благодаря на Тони, Цеци и всички около мен, за любовта! След две години синът ми ще пристигне от звездите и аз вече общувам с него… /усмихва се – б. а./.

– Сега каква е основната ти работа, над какво най-вече си се фокусирал, какво те вълнува и вдъхновява във и извън нея въобще? – В момента сбъдвам мечтите си заедно с прекрасни хора и творци. Създадохме мощно творческо ядро и работим в сферата на графичния дизайн, телевизията, високите технологии. Реализирахме първия в България проект, наречен 3D Mapping, с помощта на който превръщаме сгради и повърхности в истинска симфония от цветове.

Подготвям и завръщането ни в тв ефира и понеже винаги съм обичал иновациите и експериментите, сега съм особено развълнуван! Дава ни се възможност да покажем нещо наистина интересно и ново в проекта NEXT TV. Този нощен маратон ще забавлява зрителите с интерактивни игри, нови технологии, енергия и измерения, природа и околна среда, иновации, музика… Вярвам, че това ще вдъхнови много хора и ще отвори сърцата им към прекрасния НОВ СВЯТ, който изгрява на хоризонта! Хората се измориха от нискочестотни предавания, ниски страсти, насилие и мрак. Заедно с още 20 творци ще посеем светлина и радост в ефира още през септември.

hotnews.bg

29/07/2011