Възпитание и безумие

13
Добави коментар
dexterboi
dexterboi

Напоследък забелязвам (като изтъкнат културтрегер и радетел за българското), че в някои училища и изобщо към децата е на път да се наложи мракобесие, което обаче вместо да изпише вежди, ще извади очи.

В 7мо училище в София, което от време оно минава за елитно (с една условност) г-жа директорът Ямболиева въвежда правила от епохата на развития сталинизъм, включващи къси коси за момичетата и още по-къси за момчетата и куп други безумици, като въпросната дама заявила даже (в национален ефир), че малките момченца не трябва да имат дълга коса, тъй като се обърква сексуалната идентичност на децата. И това е педагог в 21 век, в Европейския Съюз, за когото се предполага, че управлява елитно училище, даващо на тази страна част от бъдещите и управници, лекари и тн.т.

Междувременно страхотно успешният кабинет на премиера Станишев прави промени в „Закона за закрила на детето“, който предвижда до 12 години децата постоянно да са съпровождани от възрастен, до 14 – вечерен час 20ч., а до 18 – вечерен час 22ч. Ха-ха. Нека да видим как ще стане това. И къде ще си търсят децата придружители, за да поритат пред блока. Не че го правят вече де.

Мили хора, в училищата е пълно с мини-порно-чалгаджийки и мини-мутри, но начина да се направят децата отново деца не е да се пишат безумни закони и разпоредби колкото да се измият очите на обществото преди съвсем да ви изхвърлят от властта.

Промяната трябва да дойде отвътре, като се започне с учителите в училищата, където остават все по-малко мотивирани хора, а кадърните отдавна бяха разгонени (къде са г-жа Ганева, къде е Верина, къде е г-жа Карадакова?). Разни хора, изскочили от ПУЦовете и РАБФАКовете се опитват да наложат изкривената си представа за дисциплина и обучение, а изразът „реформа в образованието“ ги плаши до смърт.

И трябва да продължи с промени в самото общество, в общественото пространство, с промяна на вкусовете и естетическите възприятия на децата. А това с декрети не става, поне в тази част на света, по това време на хилядолетието. Става като никой не толерира неща, които дори аз като либерален човек намирам за крайно извратени. Като се маргинализира педофилската масова култура, която изтича от всякъде. На 14 мястото ти не е в Син Сити върху масата или в скута на някой чичара. Съжалявам. И ние сме били пубери и сме правили глупости, при това доста плашещи, но за всяко нещо си има време.

Интересно ми е също, защо на никой не му стиска да въведе красиви униформи? Защото е по-лесно да наложиш собствения си фяшън вкус от шуменското педагогическо и да се радваш на фигурални чорапи и тигрови рокли, но да те плашат сините коси и обиците по веждите

А образованието е редно най-сетне да се приеме като основна ценност, която при това не се раздава (продава) за живите и за умрелите, а се печели с много труд.

И не ми пречи хлапето с дълга коса и скейт, което знае английски по-добре от учителя си, а девойка на 13 с вечерен грим, лак и дантелена рокля в 7 сутринта в трамвая. С една тетрадка в лачената чанта. Въпросът е да се реши какво точно ще си отглеждаме – проститутки или нормални хора (в цялото им многообразие).

Like this:

Like Зареждане…

Related