Покупка на перални BEKO / Беко /

9
Добави коментар
SsSsSsS
SsSsSsS

През последните години марката BEKO /Беко/ навлезе на българския пазар, а и в българските домове. Различните видове техника предлагащи се под тази марка са ориентирани най-вече в ниския и среден ценови клас. Особено успешно налагани са пералните BEKO /Беко/. Какво трябва да имаме предвид при покупката им обаче т.е. какви модели и най-вече с какви технически характеристики са тези марки перални?

1. Капацитет на пералнята. Капацитетът за която й да е пералня е важен момент при избора. Повечето модели перални BEKO са със стандартния 5кг. капацитет за пране, но се предлагат и алтернативни модели от 3.5 и 6 кг. Първите са особено подходящи за самостоятелно живеещи хора или двойки, а вторите са значително улеснение за семейства с 2 и повече деца.

2. Енергиен клас. Тук се отличават 3 вида перални : клас АА, А и Б

3. Брой програми. Всяка пералня Беко има различен брой програми. Те могат да са 9, 20, 29. Естествено по-големият брой програми дава възможност за по-широко изполване на пералнята и зависи от модела.

4. Обороти. Голямо е разнообразието от обороти – 400, 600, 800, 1 000, 1 200, 1 400 об./мин.

5. Размери. Пералните BEKO е със стандартни размери 85х60х55 см.

6. Разход на вода. Тук вариантите също са различни – 43л., 55л. и др.

7. Мощност на пералнята – 1.14 kWh, 1.9 kWh, 2.35 kWh и др.

8. Други характеристики, с които пералнята може да разполага . Автоматично регулиране на водата, електронно управление, дисплей, отложен старт, защита от преливане, регулиране на оборотите, допълнително изплакване, електронен контрол на дисбаланса, защита от наводняване, регулиране на температурата, половин програма, бутон „пране със студено вода“, електронен програматор и др.