iЛидерът Стив Джобс

39
Добави коментар
vestitel
vestitel

Историята – лична и професионална – зад образа на един от диктаторите на световния бизнес на нашето време

Автор: Джей Елиът и Уилям СаймънЖанр: биографична литератураИздателство: Locus, 2011Корица: мекаСтраници: 272 Цена: 18 лв.

Стив Джобс, създателят на Apple, iPhone, iPad и други високотехнологични продукти е личност, която заслужено буди интерес. Затова не е никак случайно, че неговата биография заема едно от челните места в класацията за най-продавани заглавия у нас.

iЛидерът Стив Джобс е книга, написана от Джей Елиът, дългогодишен сътрудник на Джобс и вицепрезидент на компанията Епъл, в сътрудничество с Уилям Саймън. В нея читателят има възможност да види „гениалното момче“ така, както го виждат най-близките му хора, и да научи каква е тайната на неговия успех.

Самият Джобс се налага като водеща фигура в света на компютрите с вяра в своите възгледи, със страст към технологиите и с непримиримост към всяка проява на посредственост.

Едва ли някой е очаквал, че младежът, който напуска колежа, след като е изкарал едва един семестър, днес ще бъде един от най-богатите и влиятелни хора в света. Но зад постиженията му се крие невероятна работоспособност, новаторски поглед и творчески устрем, с които заразява подчинените си. Така той се превръща в ръководител на един от най-креативните екипи в технологичната индустрия и си извоюва позицията на водач в областта.

iЛидерът Стив Джобс разказва за звездните му мигове, рискове, възмездия, провали и успехи. Той се разкрива като необикновена личност, която се учи от изпитанията, на които го подлага животът, и успява да извлече максимума от тях.

Любопитен е фактът, че макар да е сред създателите на Епъл в края на 70-те години на миналия век, през 1984 г. той загубва поста си в компанията и е принуден да започне отначало с фирмата Некст. През 1996 г. Епъл купува Некст и Джобс се завръща в корпорацията, която е основал.

Стив Джобс е магнетична фигура с неизчерпаемо въображение, което се доказва и от качеството на продуктите, които създава. Елегантни, интуитивни, достъпни и новаторски, те са визитната картичка на една необикновена личност, която несъмнено ще остави дълбока следа в историята на технологиите.