Лига Европа: Спартак Търнава – Левски | TopZalozi.com

49
Добави коментар
premier
premier

Левски спечели по изключително драматичен начин първия двубой от третия квалификационен кръг на Лига Европа, игран на „Герена“. „Сините“ изоставаха в резултата до 89-ата минута, но само за три минути стигнаха до запомнящ се обрат след голове на Владимир Гаджев и Шюрд Арш.

Според тенденцията, обаче, подобен резултат в първия мач в турнир на УЕФА носи крайна загуба на „сините“. Става въпрос за ситуация, в която Левски е домакин в първата среща.

До момента Левски два пъти е побеждавал съперниците си с 2:1 в първия мач в елиминаторна фаза и два пъти е отпадал от турнира. Първият такъв случай е през сезон 1976/1977, когато в реванша на 1/4-финал за КНК срещу испанския гранд Атлетико Мадрид „сините“ губят с 0:2 и отпадат. През сезон 1992/1993 отново за КНК Левски се изправя на 1/16-финал срещу швейцарския Люцерн и в реванша губят с 0:1 и отново отпадат от турнира.

Капитанът Христо Йовов е с лека контузия и най-резултатния играч на Левски от настоящия състав е под въпрос. Десният бек Дъстли Мюлдер пък беше покосен от стомашен вирус и също е под въпрос. Защитникът Иво Иванов и халфът Мариян Огнянов са аут от състава.

Очаква се юношата на Барселона Тони Калво да играе в реванша, но най-вероятно ще влезе като резерва през второто полувреме, тъй като още не е готов да изкара цял мач. Интересното е, че има вариант и всичките 8 нови попълнения на столичани да запишат участие на стадион „Антон Малатински“. А именно дошли това лято на „Герена“ футболисти донесоха и успеха на Левски миналия четвъртък – победният гол бе дело на Шюрд Арш след асистенция на Симеон Райков.

Георги Иванов (мениджър, Левски): „Левски отива в Търнава, за да продължи в следващия кръг. Футболистите са подготвени за този мач и знаят какво да очакват от съперника. Нашата единствена цел е да продължим напред в турнира.“

Отборът на Спартак Търнава записа второ поредно равенство в първенството на Словакия през уикенда, след като не можаха да преодолеят съпротивата на гостуващия Татран Прешов – 0:0. Така Спартак е на 6-о място в класирането на Коргон лигата с 5 точки, а лидер с пълен актив от 9 е Злате Моравце.

Треньорът на Спартак Павел Хофтих даде почивка на нападателя Любомир Бернат срещу Прешов, а защитникът Любош Ханзел също не игра заради наказание. Двамата са на линия за мача с Левски.

Ключовият футболист Коро Коне отново не е на разположение за домакините. Основния централен бранител Бубакар Диало също е аут поради наказание. Добрата новина в тима е, че Ярослав Маховец и доскоро контузеният Павел Малхарек се завръщат в състава.

Павел Хофтих (треньор, Спартак): „Докато бях на пистата (в София) си мислех след нашия гол, че пишем история тази нощ. Но след двата гола, особено този на Владимир Гаджев, който беше много красив, не можах да повярвам, че това въобще се случва! Съдбата ни беше ужасяваща! Играхме много добре тактически. Не заслужавахме да паднем по този начин.“

На пълният стадион на домакините, събиращ общо 18 500 зрители, се очакват над 500 фенове на Левски.

Мачът е в четвъртък от 20:00 часа българско време и ще бъде предаван пряко по ТВ+. Онлайн ще можете да го гледате – ТУК.

Водещият букмейкър bet365 определи следните коефициент за мача: Спартак да продължи – 2.87Левски да продължи – 1.36 Спартак да победи – 2.30Равен – 3.25Левски да победи – 3.10 Над 2,5 гола в мача – 2.07Под 2,5 гола в мача – 1.72 Левски да спечели след като е изоставал в резултата – 10.00

Публикувано: 3 август 2011, 19:05