Естествени стимуланти – Афродизиаци! | Teenproblem.net

46
Добави коментар
GaN
GaN

Има различни начини, с които да стимулирате вашата сексуална активност. Секс-стимулантите се наричат афродизиаци и могат да бъдат от всякакъв естество – от билки и растение до изкуствено създадени кремове и хапчета. Известно е че част от храните, които ежедневно поемаме повишават половата активност. На кратко ще разгледаме някои от тях:

    * Витамин Е – още се нарича „витамина на секса“. Добре е да се приема само в естествен вид, т.е. натурални храни. В противен случай може да бъде опасен и дори смъртоносен, особено при хората със сърдечно-съдови проблеми. Храните които са богати на витамин Е са: растителните масла (особено олиото) , ядките, зърнените и бобовите кълнове, сусам, зелените листни зеленчуци в това число грах и домати. В по-малки количества се съдържа и в яйцата, кравето масло, месото, говеждия черен дроб.

    * Подправки – за афродизиаци се смятат следните подправки: розмарин, резене (фенхел), шафран, рукола. Силата на подправките е била известна още в древността и са част от народната медици на много народи по света. Били са приемани заедно с други стимуланти, за да се подсили ефекта.

    * Чесън – противно на очакванията, чесънът е използван от векове като афродизиак. Той карал жените да се влюбват и правел мъжете страстни любовници. Все пак в духа на добрия тон, добре е да се използва и от двамата партньори 🙂

    * По-рядко срещани и скъпи храни – редица от смятаните в днешно време деликатеси, също имат свойствата да повишават половата активност. Такива са например: трюфелите (вид дребни и меки подземни гъба; смята се че Казанова е бил техен почитател), хайвера, стридите и охльовите.

    * И не на последно място, добрият стар Шоколад .

Изкуствени стимуланти

Задържащ гел
Друг доста често срещан начин за стимулиране на половия акт е употребата на специално разработени за това медикаменти. Богат набор от такива продукти, могат да се намерят предимно в секс-магазините (дори и в Интернет вече има много такива). Артикулите варират от секси-облекла (които би трябвало да възбуждат партньора) и разнообразни есенции до изкуствени хапчета, спрейове, капки и кремове. Всичко това се възприема като секс-стимуланти независимо дали действа на психологичен или чисто физиологичен принцип.