Как да лекуваме язвите

3
Добави коментар
Ickata111
Ickata111

Как да лекуваме язвите

1. Диета и храна

Някои лекари смятат, че диетата не повлиява сериозно язвите. Други препоръчват естествена диета с много влакнини. Трети пък препоръчват лека храна. Британско проучване показва, че при изследване на пациенти с язва, подложени на богата на влакнини диета и на диета с лека храна, рецидиви на язвата е имало при 80% от пациентите на лека храна и при 45% от пациентите на диета, богата на влакнини. Влакнините ускоряват преминаването на храната. Диетата на фибрати е свързана с намаляването на дуоденалните язви. Норвежки учени са открили, че фибратите могат да предпазват и да забавят повторните язвени атаки.

2.Витамини

Витамин А..Забавя образуването на язвите, помагайки на епителните клетки да произвеждат повече слуз.

Витамин С. Доказано е, че е ефективен при лечение на пептични язви. При пациенти с язви обикновено се наблюдава по-ниско ниво на витамин С.

Витамин Е. Намалява язвите при опити с плъхове.

3. Много язви могат да бъдат излекувани чрез сурови зеленчукови сокове дори и те да не съдържат достатъчно метионин. Чрез изпиване на ½ чаша сок от зеле няколко пъти на ден в продължение на 7 до 10 дни са били излекувани много пациенти. Термично преработеното зеле обаче няма такъв ефект. Твърди се, че язвената болест се причинява и от недостатъчна употреба на сурови зеленчуци. Народният лечител Тоб казва, че няма друга сила на земята, която може да предизвика това, което природата може да направи, и няма по-изцелителна сила от диетата, състояща се от сурови зеленчуци, зърнени храни, плодове и ядки. Природата не познава нелечими болести.

4. Козе мляко

Смята се, че пиенето на сурово козе мляко много помага в лечението на стомашните язви.

5. Топло и студено. Човек трябва да избягва храни, които са твърде топли или твърде студени. Храната трябва да бъде с температурата на тялото.

6.Мед

Изследванията показват,че диетата, богата на мед, намалява стомашната киселинност при хората със стомашна или дуоденална язва.

7. Зехтин

Употребата на супена лъжица зехтин 3 пъти на ден е старо народно лекарство при язви.

8.Сок от картофи

Сокът от сурови картофи, смесен с малко зелев сок, също е чудесно лекарство. Той трябва да бъде прясно изцеден и да се изпива веднага, тъй като дори след минута активното му вещество изчезва поради бързото окисляване.

9. Сурови плодове и зеленчуци- картофите, авокадото, бананите. Те стимулират образуването на нови стомашни клетки. Зелените зеленчуците са по-полезни.

10.Билки

* Люцерна -чай от люцерна

*Черен оман. Той се използва от древни времена при лечение на язви. Укрепва костите и лекува раните. Листата му съдържат витамини А,В,С, И В 12, наречен е антианемичен витамин.

* Женско биле. Скандинавски учени са открили,че женското биле намалява образуването на киселини, стимулира секрецията на слуз и помага на клетките на стомашната лигавица да се възстановяват.

Related posts:

автор: hriden