Третото око…

2
Добави коментар
derbito
derbito

„Христос казва: “Ако окото ви е непокварено, то ще осветява цялото ви тяло, ще разберете смисъла на живота и ще бъдете в свръзка с миналото, настоящето и бъдещето, а ще бъдете също и в непреривна връзка с любовта… Поне за една година дръжте в себе си следната мисъл: “Искам окото ми да бъде светло, чисто, за да бъде такова и цялото ми тяло.” При такова положение вие бихте спечелили много повече, отколкото ако бяхте слушали всички проповедници в света. Онзи слънчев лъч, който идва отгоре, произвежда много по – добър резултат от всичките печки в света. Такъв е божествения закон.

Спрете сега ума, мисълта, волята и сърцето си върху това око и запитайте се всеки един в себе си, кой ден от замътването сте. Ако са се изминали 10 дни от замътването, ще кажеш: “Мамо, още не е време.” На 15 – тия ден майката започва да кудкудяка, но ти ще кажеш: “Мамо, още не е време.” Като дойде 21 – ия ден, ще кажеш: “Мамо, време е вече.” Така и аз ви казвам: клок, клок, но в това отношение съм профан и не зная, в кой ден на замътването си е всеки от вас. Това ще познаете по вашите пориви, желания и мисли. Ако от днес всички проповедници, свещеници, учители, съдии в цяла България, пък и в цяла Европа, започнат да мислят за това око, щяхте да видите, какъв добър резултат щеше да има. Ако българите направят първи този опит, ще видят, как в една година ще има подобрение и в умствено, и в душевно отношение. Мислете за окото, за което Христос е говорил, защото то е във всички и във вас ще се породи Божествена мисъл, обич и добрина. Когато намерите това око, ще бъдете всички безсмъртни: то съживява. Това е искал да каже Христос. Всеки, който иска да бъде безсмъртен, да намери своето око. Тази е мисълта, която Христос е вложил в този стих.“

Цялата беседа https://www.facebook.com/groups/242705789151219/doc/326353240786473/

 

Братя и сестри, в тази беседа от 3 серия на „Сила и Живот“ Учителя е говорил за Окото на Душата, вътре в мозъка. От посочените текстове може да направим извод за изключителната важност на този метод, както за нашето собствено развитие, така и за общото подобрение. В тази връзка – нека всички в продължение на една година(а може и повече) да работим многократно мислено с формулата “Искам окото ми да бъде светло, чисто, за да бъде такова и цялото ми тяло.” и след това да мислим за окото на душата вътре в мозъка ни, за да се подготвяме за това да бъдем в свръзка с миналото, настоящето и бъдещето, и в непреривна връзка с любовта.

След това може да се произнесе няколко минути формулата: „Господи, отвори очите ни!“, обхващайки мислено всички разумни хора целия свят, които искрено се стремят да вървят в Светлия Път. (По тази беседа: https://www.facebook.com/groups/242705789151219/doc/326354050786392/ )

 

* * *

„В средата на човешкия мозък се намира т. нар. летящо око на душата

или вътрешното Слънце на човека. Ако това Слънце не грее в човека, нищо

не става от него. То играе роля на трансформатор в човешкия организъм.

Когато външната енергия прониква в мозъка на човека, този възел, или окото

на душата, препраща тази енергия по целия организъм. То има и други

свойства, освен това да трансформира слънчевата енергия. В мозъка има и

друг трансформатор, който препраща слънчевата енергия по цялото тяло. От

правилното трансформиране на тия енергии зависи здравословното състояние както на организма, така и на чувствата. Значи, това око е трансформаторът на Божествената енергия в човека и създава условия за неговото проявление. Следователно, когато това слънце свети в човека, в него има радост и веселие. Той е вдъхновен, чувства се като с криле. Заоблачи ли се това слънце, в човека настава мрак, скръб и страдание. Той се намира в ада. Ето защо, човек трябва да пази това слънце, да не изгасва.“

„Фазите на живота“ , ООК 4 г. 1925/03/19