Бъгове и недоразумения: Търсим си клошар-гений

89
Добави коментар

Тия дни из Фейсбук се разпространи едно НЕДОРАЗУМЕНИЕ на човешката наглост, подвизаващо се като обява за работа в Национална астрономическа обсерватория – Рожен. Хората там очевидно си търсят клошар-гений и аз на няколко пъти бях на път да им звънна и да ги питам за чий са си правили труда да пишат толко текст, като очевидно не искат нов колега. Идеята ми беше преди да са ми отговорили, да ги напсувам и да затворя, защото едва ли ще имам какво да си кажа с тия хора. А знам, че щяха да ми кажат „Ами, то ние просто нямаме пари, държавата толкова ни отпуска“ и т.н., което съм го чувала милиарди пъти в досегашната си дейност (не чрез bugs-bg).

Ето за какво говоря (държа да отбележа, че докато подчертавах в червено най-фрапиращите неща, осъзнах, че е много по-добре да оградя целия текст в една червена кутийка, но вижте сами, като обърнете внимание на заплатата долу): Така, първо, ако такъв човек съществува, то той най-вероятно е шеф на отдел в НАСА.

Второ, роженци явно се надяват отнякъде да изскочи гениален клошар (който е видял обявата в нета?!), който да е щастлив, че ще му дадат подслон (на 10 км от най-близкото населено място), че дори и пари отгоре (364 (триста шестдесет и четири) лева бруто).

Идеалният кандидат:

Трето, нашенските „обсерватори“ явно определено не искат нов колега, защото са написали обявата по-отблъскващо дори от най-смелите ми хумористични напъни. Да е млад, да знае поне два чужди езика, да може да програмира, да има шофьорска книжка, да е завършил висше по природонаучна специалност, да борави с най-специфичната техника и да има опит в правенето на сайтове. О, да – и да даде адресите на двама души, които да свидетелстват за него – АМА ТОЙ ОТКЪДЕ ДА НАМЕРИ ДВАМА ДУШИ, КАТО ЯВНО ТРЯБВА ДА Е НАЙ-АСОЦИАЛНИЯ ТИП НА ЗЕМЯТА, ЩОМ ЩЕ ЖИВЕЕ В ОБСЕРВАТОРИЯТА ВИ НА 1750 МЕТРА ВИСОЧИНА И НА 10 КМ ОТ НАЙ-БЛИЗКОТО НАСЕЛЕНО МЯСТО?! А може би искат адресите (адресите, по дяволите, не телефоните!!!) на хора, които ще кажат „Да, тоя е тотален тъпак, трябва да се държи далеч от цивилизацията, с никого не ще да общува“ и т.н.

Четвърто, ако се появи подходящ кандидат, който проявява сериозен (!!!) интерес, аз лично ще го застрелям, защото не е допустимо човек с подобна квалификация и жертвоготовност да има дори най-малкия шанс да се размножи.

Пето, това е една супер малка част от нещата, които имам да кажа за тия ненормалници, но останалото ще оставя на вас. Та, какво е мнението ви за горната обява? Ще се пробвате ли?