„Здрав дух в здраво тяло” по търновски

1
Добави коментар
tanita21
tanita21

С лицеви опори и стойки на ръце пред сградата на Общината във Велико Търново младежи от Старата столиц изразиха недоволството си от факта, че в града няма нито едно подходящо място на открито, където да се тренира безплатно. С тази демонстрация заявиха желанието си за изграждане на Street fitness (уличен фитнес).

Те са депозирали молба до министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и градоначалника д-р Румен Рашев, в която настояват това да бъде направено в най-кратки срокове.

По думите на младите хора в Созопол, град, който е значително по-малък от Търново, има 4 спортни площадки.

„Ние се свързахме с кмета на морския град. Следващата седмица ще получим проекти за техните площадки, с които да настояваме пред спортния министър за изграждането на подобни и тук”, обясниха младежите.

Кристиян Стоянов, Теодор Борисов, Мартин Бонев и Мартин Аврамов са сред най-ентусиазираните това да се случи. Желанието им да тренират по-сериозно на успоредки и лостове, които да отговарят на стандартите за тяхната възраст, ги е провокирало да потърсят подкрепа и на други свои връстници във Фейсбук (вече 750 човека), които да станат съпричастни на идеята.

„Освен да обикалят по барове и дискотеки, младите хора искат да имат друг вариант за пълноценен живот, и фитнеса на открито им дава точно това –  спортуването навън е по-приятно, безплатно е и най-важното, осигурява нормални социални контакти. На практика това е реалният Фейсбук, където общуваш с истинските лица на хората и виждаш кой кой е”, смята Глория Колева, която беше дошла пред Общината в подкрепа на приятелите си.