Четене на мисли и телепатия? Не!

4
Добави коментар
kamitoo
kamitoo

август 10th, 2011

Четене на мисли и телепатия – в много отношения успешният маркетинг зависи от способността Ви да четете умовете на вашите клиенти. Магия? Не! Ние ще Ви дадем бърз достъп до нови печалби. Ефективният маркетинг и комуникация изискват да се научите да четете умовете на своите купувачи. Четенето на мисли е трудно, затова ще Ви подадем ръка. В този момент си помислете на ум за проста геометрична форма. Изберете една. Обърнете се за секунда и я нарисувайте на лист хартия. Когато сте готови, върнете се и продължете да четете.

Ние знаем, че по-голямата част от Вас вероятно са нарисували триъгълник от някакъв вид. Невероятно, нали? Останалата част от Вас са нарисували овална форма. Добре, може да сте решили да се противопоставите на първото си решение и да сте нарисували хексаграма или епициклоида, но мнозинството от Вас са се доверили на първоначалната си идея и са нарисували триъгълници. Значително малцина биха нарисували някакъв овал, когато трябва да изберат една геометрична форма. Защо ли? Отговорът е от решаващо значение за Вашата маркетингова кампания.

Е, какво в крайна сметка означават триъгълниците и елипсите за маркетинга и стратегиите ви за продажби? Обърнете внимание на логото върху визитната си картичка. Няма такова? Засрамете се! Ако имате лого, а то няма триъгълен или овален мотив, имате ли основателна причина? Всички успешни фирми имат професионално изработено лого. Това забележително помага на потребителите да го свързват с тях и да купуват техния продукт много повече. То буквално им помага да имат повече сигурност и доверие в компанията. Когато е правилно проектирано, формата на логото е нещо толкова универсално, че всички потенциални клиенти могат да се сетят за него. Затова в логото на много от фирмите често виждаме овали и триъгълници.

През последната година, с помощта на специалист по рекламно оформление, уважавана винарна коренно променя своето лого. За да получат пълно въздействие върху целевия си пазар те избрат обърнат триъгълник с някои драматични цветове и загатване на злато. Продажбите нарастват! Повечето от нас не знаят много за покупката на изтънчено вино. Ние купуваме заради етикетите. Стилното ново лого на винарната е голям тласък за продажбите. Поздравления на собствениците и на графичните им дизайнери.

Когато се колебаете, за да получите възможно най-голямото положително въздействие с Вашето лого, използвайте овали и триъгълници в комбинация.