Жените с голям бюст са най-умни

3
Добави коментар
ins
ins

Преди 4 години   |

От Цвета Герчева

fСПОДЕЛИ

Tweet

Високите дами печелят повече от ниските

Жените с голям бюст са по-умни от своите по-ненадарени посестрими. До този извод стигнали американски учени, подложили на тест за интелигентност 1200 представителки на нежния пол.

Дамите били разделени в пет групи според размера на сутиена, който носели – много малък, малък, среден, голям и много голям. После попълнили един и същи тест с въпроси.

Оказало се, че жените от категорията на големите и много големите гърди имат средно с 10 точки повече от жените с малък бюст. Даже доброволките със среден размер на гърдите имали 3-4 пункта преимущество в сравнение със своите плоскогърди колежки, пишат медите зад океана.

Лекарите не обясняват каква е връзката между размера на бюста и функциите на мозъка. Според тях причината в интелигентността на надарените представителки на нежния пол се дължи на разликата в произведеното количество женски хормони.

Вероятно то се отразява както на развитието на мозъка, така и на вторичните полови характеристики като гърдите.

Междувременно английски психолози установиха, че жените, които са високи над 173 см, изкарват повече пари в сравнение с по-ниските дами. Жените с манекенски пропорции заемат средно с 20% повече ръководни постове от останалите и са по-успешни бизнес партньори, открили още изследователите.

Източник: http://novinar.bg/