Български водки ще се продават в аптеките

6
Добави коментар
nenovinite
nenovinite

От Асоциацията на собствениците на аптеки в България обявиха, че във възможно най-скоро време в аптеките в страната ще се продават български водки. Причината за това са почти идентичните структури на медицинския спирт и водките.

 

Лекарите дори понякога препоръчват използването на водка вместо 90%-ят спиртен разтвор, заради дизайна и формата на шишето. Медицинският и синият спирт се продават най-вече в пластмасови бутилки, докато водките винаги са в стъклени. А стъклената бутилка дори и празна намира повече приложения от пластмасовата. Някои я използват като музикален инструмент, други като средство за масажи, а трети като хладно оръжие.

 

Не се изключва вариантът водките да бъдат използвани и при хирургични операции, когато трябва да се дезифенкцират инструментите и да се смаже гърлото на хирурга.

 

Цената на спирта и родните водки е приблизително еднаква, което означава, че конкуренцията между производителите ще бъде още по-голяма и е възможно цените да паднат – за радост на всички закоравели пияници и техните недоброжелатели.

 

Според експерти що се отнася до консумацията, всичко ще е въпрос на вкус, понеже и двете субстанции нанасят еднакви поражения върху човешкият организъм. Сега просто ще могат да бъдат купени от едно и също място.

beasta