Спаси, дари на …. – Георги

60
Добави коментар
adin
adin

Приключила кампания!
Историята

Това е Георги Корфонозов, на 15 години, от Ямбол.
Проблемите му започват още, когато е почти бебе. На годинка и половина той вече е с тежката диагноза „Цялостно увреждане на отделителната система”. Детето преживява няколко сложни операции в МБАЛСМ „Пирогов” през 1993 год., една от които за отстраняване на левия бъбрек. Оттогава до днес борбата му за оцеляване е постоянна. Георги не може като другите деца да си хапне пица, хотдог, шоколад… Дори и повечето видове плодове и зеленчуци са му забранени. Спазва изключително строга и еднообразна диета, взима много поддържащи медикаменти, редовно прави контролни изследвания, подлагат го на множество операции и манипулации (досега 11 пъти) и изобщо – прави всичко възможно да запази работещ единствения си бъбрек. Все пак (или може би именно, защото се налага да води дългогодишна битка за здравето си), Георги е с впечатляващо силен характер – миналата година изкарва отлични оценки на изпитите след 7-ми клас и е приет в най-елитната паралелка „Информатика” в Математическа гимназия Ямбол. Тъй като очевидно е наясно с интернет, го поканихме да се регистрира в сайта и той веднага го направи Настоящето

Въпреки невероятните усилия и дисциплина, и вторият бъбрек на детето вече е на път да спре да функционира. Това налага лекарите да го подготвят за хемодиализа. Все още не е включен, защото майка му води истинска битка да задържи показателите му в горна граница. Георги има спешна нужда от трансплантация на бъбрек в чужбина. Няма семеен донор – само кръвната група на майка му Жана е съвместима с неговата, но и тя страда от урологично заболяване и не е подходяща за донор. Бюрокрацията Специалистите от МБАЛ „Александровска” изготвят Протокол за лечение в чужбина на Георги още преди година – на 04 октомври 2006 год. и го насочват към Централна комисия за лечение в чужбина към Министерство на здравеопазването. 3 месеца по-късно от МЗ отговарят на лекуващия проф. Панчев, че му връщат протокола, тъй като не е посочил две клиники в чужбина, където би могла да бъде извършена трансплантацията.
На 25 септември 2007 год. е изготвен нов протокол и е предаден в МЗ.
При приемането на протокола на родителите е обяснено, че няма да им изпратят отговор, а след разглеждането на случая в Комисия за лечение в чужбина към МЗ, документите автоматично ще бъдат прехвърлени към Център „Фонд за лечение на деца”, но нямало да получат финансиране, докато родителите не осигурят две оферти от чужди клиники. Те правят всичко по силите си, за да получат оферта от Санкт Петербург, но засега безуспешно. В Германия, другата държава, вписана в протокола, не извършват трансплантации от трупни донори на български граждани.
Средствата

Базовата цена за извършване на трансплантация в Русия е 35 000 евро.
В Германия и Австрия ще са нужни между 70 000 и 100 000 евро.

Надеждата Жана Корфонозова ни сподели през сълзи, че след последните изследвания Георги е много подтиснат, на моменти дори отчаян. Страхува се, че няма да може да завърши училище, да стане студент, да живее пълноценно. „Животът бавно и мъчително ме напуска…” промълвил наскоро.
Жоро, никакво отчайване, приятелю! Да не сме чули повече такива думи! В тази страна е пълно с прекрасни хора, които ще ти помогнат да получиш своя шанс. Всички на този сайт знаем, че надежда винаги има! Доказахме го и продължаваме да го доказваме вече много пъти. Да вдъхнем кураж и сила на едно смело българско момче и да не позволим отчаянието да го сломи!

Дарителска банкова сметка

Георги Кирилов Корфонозов

BGN BG03PRCB92301019555312
USD BG36PRCB92301119555316
EUR BG44PRCB92301419555317

SWIFT BIC: PRCBBGSF

ПроКредит Банк (България) АД

Дари чрез ePay.BG
За контакт:
Георги Кирилов Корфонозов
Жана Корфонозова – майка
0878453106
Този е-мейл адрес е защитен от спам ботове, трябва ДжаваСкрипт поддръжка за да го видите

Обсъди във форума. (27 мнения)