Софийското метро ще се движи с отворени врати заради жегата

9
Добави коментар
nenovinite
nenovinite

От тази седмица мотрисите на метрото в София ще се движат с отворени врати като средство за справяне с горещата вълнà, обхващаща страната. Заради обявения код „Жълто“, от управата на метрото не са имали друг избор освен да прибегнат до подобни мерки, понеже климатичната и вентилационната система се развалили.

 

От години подобна практика се използва и в другите видове градски транспорт на столицата. Най-често такава техника се наблюдава при автобусите, където лятото температурата достига почти до 50 градуса и шофьорите нямат друг избор, освен да карат с отворени врати.

 

Според Метрополитен София пътуването по този начин ще бъде по-интересно и вълнуващо, защото скоростта на мотрисите е голяма и гражданите ще трябва да бъдат нащрек постоянно, за да не изхвръкнат навън, където биха могли да умрат.

 

Предвижда се вратите да останат отворени докато жегата отмине или пък охлаждащите системи се поправят самички. От управата на метрото обещават да оставят звуковите съобщения „Внимание, вратите се затварят/отварят“, поради факта, че звучат зарибяващо, особено бипкането в началото.

beasta