Кухненско обзавеждане

2
Добави коментар
webg
webg

Ако преди години възприемахме кухнята като място, което използваме предимно за приготвяне на храна, то днес определяме кухнята като център на дома. В нея не само се храним, но и приемаме гости, водим задушевни разговори, отдъхваме след дългия изтощителен ден. В съвременния интериор, кухнята е естествено продължение на дневната и често се отличава с ярка индивидуалност или стилен интериорен акцент, хармониращ с останалото обзавеждане. Ето защо избора на кухня е важен етап при създаването на уникалния дизайн на Вашия дом, а ако изберете кухни по поръчка от Мебели Ломбардо – това ще Ви спести доста нерви и усилия.
Първата стъпка е да направите план как искате да бъдат разпределени кухненските модули, за да бъда кухнята ви максимално удобна и функционална. Много често се налага внимателно обмисляне и планиране, тъй като е необходимо съобразяване с размерите и архитектурните особености на помещението, където ще бъде разположена кухнята Ви.
Опитът на нашите интериорни дизайнери, в комбинация с техния артистичен поглед върху нещата и задълбочените им познания в областта на обзавеждането, ще Ви помогнат да намерите правилното решение, дори и ако помещението притежава някои нестандартни характеристики, които не винаги се отчитат при изграждането на проекта. В Мебели Ломбардо ще направим точно такава кухня по поръчка, каквато пожелаете и каквото винаги сте мечтали.
Втората стъпка е да изберете стила на кухнята. Ако е част от дневната, тя трябва да носи същото послание, като останалите мебели, или да е акцент, който ще се откроява или ще кореспондира с останалото обзавеждане в стаята. Можете да се насочите към един от трите стила характерни при дизайн на кухни: класически (напомнящ за кухните на нашите баби и носещ романтиката на миналото и носталгията по детските години), минималистичен (съвременен, си изчистени линии и строгост в детайлите, предимно функционален, подходящ за динамични личности) и модерен (стил, залагащ главно на високите технологии, като се започне от уредите и се стигне до аксесоарите, отличаващ се с екстравагантност, ярки цветове, функционалност и комфорт).
Третата стъпка е да уточните материалите, от които ще бъде изработена Вашата кухня по поръчка. Съвременното мебелно производство използва различни материали за изработката на продукцията си, като ПДЧ, МДФ и масивна дървесина. Какъв материал ще изберете зависи от личните Ви предпочитания и финансовите Ви възможности. Ние ще ви препоръчаме да се насочите към качествени материали, с висока износооустойчивост и отговарящи на европейските стандарти. Новите технологии в областта Ви дават възможност да избирате между хиляди цветове, структури и фурнири, които ще придадат на кухнята Ви стилен и уникален вид.
Ако предпочетете икономична кухня, която ще спести част от определения ви бюджет, може да се откажете от допълнителни елементи като колонна подсветка или осветление тип лунички, стъкла на вратите на шкафчетата, бленда над шкафчетата и други декоративни украси. Не забравяйте, че има елементи, с които не може да се прави компромис. Когато избирате кухня, обърнете внимание на механизмите и аксесоарите като например дръжките на шкафчетата. Качественият мебелен обков е от съществено значение за кухнята, той я прави функционална, а аксесоарите й придават красив и завършен вид.
Към кухните предлагаме и всичко свързано с тях: уреди за вграждане, мивки и смесители, маси и столове, осветителни тела, домакински аскесоари и др.
Разгледайте нашата галерия от примерни идейни проекти за кухни по поръчка:

Кухненско обзавеждане
Кухненско обзавеждане
Кухненско обзавеждане
Кухненско обзавеждане
Кухненско обзавеждане
Кухненско обзавеждане