Деймиън Комоли за трансфера на Себастиан Коатес в Ливърпул

3
Добави коментар
Wish_Master
Wish_Master

Първо, Деймиън кажете на всички, какви качество притежава Себастиан Коатес?

– Той е централен защитник, който може да играе и от двете страни и има фантастично физическо присъствие в наказателното поле. Себастиан е много добър във въздуха и в нападение и в защита, също така има много изчистен стил на игра. Манталитета ме е типично Уругвайски, като на Луис Суарес и не се плаши от предизвикателствата на земята или във въздуха.

Много защитници бяха свързани с Ливърпул това лято, дали той е играча от който Кени Далглиш има нужда?

Аз и моите скаути го наблюдават от две години  от Световната първенство до 20-години в Египет през 2009 г. и продължихме да го държим под око през целия сезон, където той стана капитан. След това имахме разузнавач и на Копа Америка това лято и там нещата просто  потвърдиха, нова което мислихме за него.

Много се изговори това лято, че Ливърпул подписва само с Английски играчи, но този трансфер демонстрира обратното?

Винаги сме твърдели, че Ливърпул не е фокусиран и не избира играчите по народност. Винаги гледаме първо качествата на футболиста, и сме много доволни от трансферите на играчите то Висшата лига. Но сега Себастиан Коатес е точно това от, което Ливърпул имаше нужда и факта, че Луис Суарес играе при нас помогна много. Сигурен съм, че хората знаят, че Себастиан  бе желан от много клубове и интереса към него бе огромен още преди Копа Америка. Но Луис ни разказа за него, а на него не знам какво му е говирил за Ливърпул. Разговора със Суарес явно е бил много положителен и след това Себастиан заяви, че иска да играе само на Анфийлд. Фактът, че Луис е при нас, е основен фактор в решението му.

Себастиан Куатес  спечели Копа Америка, а също така и грабна приза за млад играч на турнира. Това манталитет на победител ли е?

Да точно това е. Ако се вгледате в мачовете му по време на Копа Америка, той бе един от най-младите защитници, ако не най-младият и игра по-голямата част от мачовете. Той борави перфектно с топката и за нас това е доказателство, че е готов да играе за Ливърпул.

Как ще пасне играта му към Висшата лига?

Неговите качества са идеални за Висшата лига, защото тук е най-голямата сцена и ще се изправи срещу най-добрите играчи, а той не се страхува да се изправи срещу тях дори един на един. Смятам, че Себастиан Коатес притежава пълен пакет необходим за да се превърне в топ защитник а е само на 20-години, така че има много време и да подобри играта си. Когато започне тренировки на Мелууд заедно с Мартин Шкъртел, Джейми Карагър и Даниел Агер ще се превърне във фантастичен играч и съм сигурен, че ще има голям принос към Ливърпул. Вече няколко пъти казвам, че ние не купуваме по един млад топ играч на всеки шест месеца или година и знаем, че в бъдеще той ще бъде още по-добър играч.

Ако и той свикне с футбола в Англия с бързината на Луис Суарес, значи ще се справя много добре.

Всички казаха, че сме платили прилична сума за млад играч, който току-що изгря на международната сцена, но от нашето разузнаване ние имахме представа още преди това. Сега знаем, че Луис ще му помогне много за да се адаптира бързо към Висшата лига и смятам, че има гаранция, че той ще се справи добре.