Сгъваема вана за малката баня

3
Добави коментар
Aquamedia
Aquamedia

Сгъваема вана за малката баня

Една от най-честите причини да не монтираме вана в банята е липсата на място. Ето един проект, който категорично ще игнорира този проблем. Bathboard – така се нарича ваната, която ставаплоска като дъска и може да се съхранява облегната на стената.

Концептуалният проект Bathboard е създаден от испанския дизайнер Силва Ривера и на пръв поглед  изглежда като твърде неубедителен заместител на истинската вана. Но това е само на пръв поглед. Когато ваната се „раздуе“ и заеме нормалното си положение, недоверието се замества с любопитство от неочаквания мек комфорт.

Bathboard е изработена от порест изкуствен материал и в сгънато състояние прилича на дъска с вълнообразни релефни кръгове. Тя може да се прибере към стената или да се окачи на някаква кука.Когато се откачи въпростната дъска обаче и се свърже с водата, тя се „раздува“ и придобива формата на стандартна вана.

В сгънат вид ваната тежи не повече от 3 килограма, което я прави изключително удобна за пренасяне от място на място, както често се налага, когато в дома има малко дете.Порестият материал, от който ще се изработи първата вана, се очаква да е значително по-мек от познатия акрил и същевременно безопасен както за възрастни, така и за деца.

На този етап обаче Bathboard все още не е намерила производител.

 

 

Още информация от тази категория