Супичка – пътеводител на новака в кухнята

20
Добави коментар
Tigric11
Tigric11

Мъфини, мъфини, мъфини! Една тема без край! Вариантите за мъфини, солени, или сладки са толкова много, че със сигурност могат да изпълнят страниците на цяла кулинарна книга! Мъфините са толкова симпатични, и същевременно толкова практични – винаги можеш да си вземеш 2-3 отивайки на работа, за моментите, в които нямаш търпение да дойде почивката за обяд 😉 В това изобилие от рецепти за мъфини, солените мъфини остават малко пренебрегнати. Разбира се, те не биха могли да бъдат конкуренция за шоколадовите мъфини, но пък си остават една чудесна идея за бърза, лесна и вкусна закуска! 10 минути за подготовка и още 20 за печене и сте готови със закуската.
Солени мъфини със сирене и подправки

Необходимите продукти за солени мъфини със сирене и подправки:

1. 2 яйца

2. 2 чаени чаши брашно (любителите на диетичното и здравословно хранене, могат да ползват пълнозърнесто брашно, с каквото са правени и мъфините на снимката)

3. ½ чаена чаша олио

5. 1 чаена лъжица сода за хляб

7. подправки: розмарин, босилек, а за любителите на силните вкусове може и ким
Мъфини със сирене

Рецептата за солени мъфини със сирене и подправки в три стъпки:

1.

В купа разбивате яйцата, млякото, олиото и содата. Можете да ги разбиете и с кухненски робот, за да спестите време и усилия.

2.
Пресявате брашното и го добавяте към получената смес. Накрая добавяте натрошеното сирене и подправките и разбърквате добре. Можете да добавите и / или шепа обезкостени нарязани на много ситни парченца маслини. Маслините придават много приятен аромат на солените мъфини.

3.

Във всяко гнездо на формата за мъфини слагате по една хартиена кошничка. Изливате сместа във всяка кошничка, като не пълните догоре, а до достигане на приблизително ¾ от обема ѝ. Това се прави с цел мъфинът да не прелее при печене, а и за да може да се изпече добре. Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, за около 20-25 минути, като обаче наглеждате от време на време солените кексчета.
Солени мъфини със сирене

ДОБЪР АПЕТИТ!