Лесни идеи за здравословна вечеря

48
Добави коментар
chrisbrown2
chrisbrown2

Публикувано на 16. Aug, 2010 от екип на Здраве и Красота в Кулинарни рецепти, Храни

Представяме няколко лесни идеи за здравословна вечеря.

Ако смятате, че от вечерята се дебелее, значи сте в заблуда за храненето. Пет идеи за лесно приготвяне на здравословна вечеря, която няма да наруши диетата ви, дава американското здравно списание Health, цитирано от агенция БГНЕС.

Сандвич с яйце и сирене:
Един сандвич с яйце и парче сирене не означава много калории: трудно е да направите много голяма порция, така че ако изядете само един, няма да напълнеете. Може да хапнете и десерт по ваше желание: малко плодове.

Омлет със зеленчуци:

Омлет с много зеленчуци е много здравословна вечеря: комбинирана със сирене, тя има превъзходен вкус и няма да развали фигурата ви.

Две яйца с препечен хляб:
Протеини, фибри и въглехидрати в една порция. Откажете се от пържените картофи, пълни с нездравословни мазнини. И не слагайте масло върху хляба.

Препечен сандвич със сирене:
Препеченият хляб със сирене не съдържа много калории, но внимавайте колко масло слагате. Може да добавите малко зеленчуци, така храната ви ще придобие обем.

Сандвич с бекон, маруля, домати и майонеза:
Тази сандвич е нискокалоричен за вечеря. Спокойно можете да не пропускате майонезата, количеството й за сандвича не е във вредна доза. Беконът можете да заменяте с пилешко или пуешко месо, за да намалите мазнините.

Снимки: freeimages.com

Етикети: бекон, вечеря, здраве, здравословно, зеленчуци, идея, омлет, сандвич, сирене, яйца