Street Fitness и Хранителните добавки

4
Добави коментар
bobbydigital
bobbydigital

От известно време в България сериозно се заговори за стрийт фитнес. Идеята на неколцина ентусиасти вече залива цялата страна. Макар и неформално се създават отбори и все повече хора се присъединяват към идеята.
На лице е и първия организиран турнир, на който Сила БГ подаде ръка, което доказва, че стрийт фитнесът в България не е просто течение или мода, а спорт, набиращ все по-голяма популярност.

Когато любителския стрийт фитнес премине границата и добие нов, професионален характер и стремежът към по-добри резултати нарастне, ключов фактор се явява възстановчването.
А когато говорим за възстановяване специалистът, в лицето на Сила БГ е на ваше разположение.

Често при начинаещите възникват  множество въпроси, пример за такъв е „Какво ми е необходимо за да подобря представянето си?“ Очевидния отговор би бил – повече тренировки, резултатът от които ще е преумора и нищо повече. Други биха цитирали народната мъдрост „Почивката ражда шампиона“, ние от Сила БГ бихме добавили „…и разказва играта на медалиста“,  цитирайки треньор от близкото минало. Тогава, кое е липсващото звено ?!

Древните са казали „Ние сме това което ядем“. Всички ние знаем, че за силното тяло е необходима силна храна, голяма част от практикуващите стрийт фитнес са ученици и подрастващи, но колко от тях имат възможността да се хранят 6 пъти на ден с телешки стек и сладки картофи. Може би има нещо което ни убягва, някоя хитрост или тайна магическа смес?!
За съжеление магии не съществуват, но да има смеси и хитрини, който някои от нас прилагат, за да подобрят своите резултати.

Често пъти сме чували след прекрасно изпълнение на лоста или  успоредката шеговити епитети като – изверг, инжекцион, анаболик, химик, машина, шприц и т.н. В голяма част от подобни хипербулизирани прилагателни има доза истина. Много от момчетата все по често прибягват до хранителните добавки, поради липсата на средстава и свободно време или невъзможността за пълно отдаване на определен режм на хранене, като по този начин доставят необходимите на организма хранителни вещества, подсигуряващи така желаното и важно възстановяване. Единственото, което се изисква е голяма чаша вода и една не голяма месечна инвестиция, за да си осигурите тези АНАБОЛИ !!!

Точно така правилно прочетохте – АНАБОЛИ – анаболи са всичките онези вещества участващи в процес наречен АНАБОЛИЗЪМ, т.е.  изграждането на сложни химически вещества, от по-прости такива (напр. протеини от аминокиселини), при което обикновено се използва енергия. Или казано по-просто това е процес на изграждане на мускулната маса. Тя е изградена от белтъчини, а белтъците от аминокиселини. Известни са около28 аминокиселини, които се комбинират по различни начини за създаването на стотици различни видове белтъци, присъстващи във всички живи организми. В черния дроб на човешкото тяло се произвеждат около 80% от необходимите аминокиселини. Останалите 20% се получават чрез храната. Те се наричат есенциални (незаменими) аминокиселини.  Есенциалните аминокиселини които се набавят в организма чрез храна са – хистидин, изолевцин, левцин, лизин, метионин, фенилаланин, треонин, триптофан и валин.

Естествени източници на аминокиселини са – месо, яйца, млечни продукти, ядки, соя и риба.

Какво е значението на белтъчините за човешкото тяло ?
1. Градивен материал – хормоните в организма са белтъци,   мускулите също са изградени от белтъци.
2. Участват в създаването на имунната система.
3. Носители са на наследствената информация.
4. Участват в кръвосъсирването
5. Отговарят за алкално – киселинното равновесие – така нареченото pH. Белтъците изграждат буферни системи, които неутрализират ацидозата – натрупването на млечна киселина, причината за мускулната треска.
6. Транспортна функция – пренасят в организма други молекули – свободни мастни киселини, антибиотици и др.
7.

Онкотична функция – създават налягане в тъканите и съдовете, което задържа водата – онкотично налягане. Намаляването на белтъците приемани, като храна води до дехидратация на организма – загуба на течности,а биохимичните процеси в организма протичат във водна среда.
8. Ензимна функция – белтъзите изграждат ензимите.
9. Регулаторна функция – регулират процесите в организма.
10. Енергийна функция – 1 грам белтъчини – отделя 4 кило калории енергия.
Един от най-лесните начини да доставите градивен материал за вашите мускули е най-популярния сред спортистите суроватачен протеин.
СилаБГ ви представя един отличен вариант за суроватачен протеин, на прах – PhDPharma
Whey

Подходящ за спортисти във всички възрастови групи, без ограничение. Особено за подрастващите, тъй като анаболните (изграждащи тялто процеси) не са приключили напълно и процесите  на изграждане на костите и мускулите текат с пълна пара. За да се изгради по-здрав и солиден организам е необходим качествен материал.

Стрийт фитнесът, като спортна дисциплина изгражда няколко специфични качества, едно от които излиза на преден план, а именно двигателна способност на човека да извършва голям обем работа, с ниска интензивност и продължителен период от време или с други думи – издръжливост. Проявяването на това качество зависи от функционирането на сърдечно съдовата и дихателната система, които се контролират от централната нервна система, в частност мозъкът.
Издръжливоста като качество бива 2 вида – обща (способността на човек да извършва ниcка по интензивност работа повече от 5 мин) и  специална(специфична) издържливост – тя засяга занимаващите се с стрийт фитнес. Специалната издръжливост е способността на организма да извършва продължителна равномерна работа, в зависимост от нуждите на даденият спорт или спортна дисциплина. Факторите, от които зависи проявлението на издръжливостта са наличието на червени мускулни влакна, по-голям брой капиляри в мускулите. Високо ниво на миоглобин, висока ефективност на аеробното енергообезпечаване. Мнозина от вас ще се запитат “Kакво може да ми помогне да развия специалната издръжливост?“ Отговорът е СилаБГ.

На вашето внимание прелагаме няколко продукта, които са отличен избор на помошници в нелеката задача за повишаване на издръжливостта у стрийт фитнес състезателите.

Повишаването на притока на кислород е ключа за повишаването на издръжливостта и растежа на тъканите.

EPOZINE-O2 NT атакува точно тази цел, като същевременно стимулира азотния обмен в тялото и протеиновата синтеза, което придава и мощния анаболен ефект на продукта. EPOZINE-O2 NT комбинира точните съставки, които отключват растежа и еволюцията на мускулните влакна. Подобрява възстановяването от физически натоварвания и предпазва мускулатурата от разпад. EPOZINE-O2 NT е революционен продукт на BSN който ще напълни мускулите Ви с кръв до краен предел! Ще получите обем, маса, плътност и “напомпване”. Издръжливостта Ви ще се покачи многократно, а покачването на мускулна маса не е никакъв проблем с EPOZINE-O2 NT. Специално разработен за увеличаването до неузнаваемост силата и издръжливостта, напомпването и супер бързият растеж на мускула!

Щом става дума за Стрийт Фитнес на кого е излишно Още едно повторение !?

Името на продуктa 1.M.R. съкращение на “One more rep” ( в превод – “ Още едно повторение ) само говори за себе си. Една лъжичка от продукта притежава свръх концентрирана и размазваща съзнанието доза енергия и сила, гарантираща тренировката на живота Ви.

Очаквайте по-тежки и интензивни тренировки, от колкото някога сте мислили, че е възможно!

Направете повторения „от нищото’’! Кокато мускулите „горят’’, няма никакво значение колко си силен и здрав. Провалът е сигурен. Знаете, че с увеличаване на повторенията идва изгарящата болка в мускулите и обикновено стигате до отказ при определено повторение. Е, това вече не се отнася за Вас. Карнозинът абсорбира киселинните водородни йони, отлага преждевременната умора и позволява да направите допълнителни повторения в дадена серия. просто така – „от нищото’’.