На почивка в София

2
Добави коментар
vargala3
vargala3

Наистина, при наличието на 4 почивни дни, дори няма смисъл да планирате пътуване някъде надалеч. Престоят в София е напълно достатъчен. Защото София по време на четири почивни дни не е същата. Можете преспокойно да се почувствате в някой малък град, но все така пълен с приятни места за посещение и неща за правене.

Предложение за почивка: ставаш и си правиш едно приятно кафе вкъщи. С повече мляко, отколкото кафе, защото днес няма нужда да се събуждаш силово – нали си на почивка! Котката, както обикновено ти ходи в краката и мяука трескаво, защото за нея това си е поредният работен ден: крънкане на храна, сън, крънкане на храна, сън… С кафето не сядаш на компютъра, а взимаш някоя приятна книжка, която все не ти остава време да зачетеш.

Все пак си фен на активната почивка, нали? Излизате и си правите малка разходка из празните улици на центъра. Шокиращо! Коли няма, пешеходците са рядкост. Говорите си глупости, ядете сладоледи, зяпате витрините на магазините и се шегувате относно вкуса за дрехи на пластмасовите манекени. Обяд в някое малко ресторантче с приятна кухня и задължително в градина. Леко меню, което не е нарушено от споровете на двойката на съседната маса или от пищящи хлапета – просто защото няма никой друг в заведението, освен вас. Така е, когато София е празна.

След обяда най-добре се връзва една разходка в парка. Естествено, хубавите пейки все още са свободни. Наоколо няма почти никой. Два часа четене на шарена сянка си е перфектно изкарване на следобеда. А след това градът е ваш – вечеря някъде, малко джаз в любимо заведениe (днес може без резервация), нашумял бар, който отдавна се каните да пробвате… Има адски много опции, когато може да спиш до когато си пожелаеш – все пак си на почивка в София.