Деца саботират Съединението

6
Добави коментар
nenovinite
nenovinite

Мнозинството от българските деца отказаха да участват в традиционните чествания по случай Съединението на България под предлог, че така или иначе за тях си е почивен ден, тъй като са все още ваканция.

 

„Ако беше след 15-и септември – с удоволствие щях да изрецитирам какво е станало и да се усмихвам сладко до баба си, докато поднасяхме букет някъде. Но аз съм си във ваканция, така че не ме занимавайте“ – сподели третокласникът Герган, докато се катереше на дърво с ябълки.

 

Родители също се присъединиха към децата: „Ми че то и вчера си беше почивен ден. Също като днеска. Пак е слънчево, топло и най-вече – безработно. Еднакво е като вчера, какво толкова да празнуваме? Е, да, поне няма да има reality-караоке по телевизията довечера, но пък ще паднем от Швейцария – малката Алпийска фирма Дъглас“ – проплака бащата на Герган – Цветелин.

 

Малцина се противопоставиха на тезите на родителите и децата, като заявиха, че е важно да се чества Съединението. По-късно обаче, след като разбраха, че то се е случило преди цели 126 години, те се съгласиха, че наистина е досадно всяка година едно и също, но въпреки това една изненадваща победа срещу турския национален отбор на Швейцария би дошла доста добре, но надали.

zhelyo