"Бургенландски легенди" представя Дарина Рац в галерия"Димитър Добрович"-Сливен

4
Добави коментар
Danida
Danida

„Бургенландски легенди“ представя Дарина Рац в галерия“Димитър Добрович“-Сливен

06.09.2011 / 07:41

Oт 08 септември Дарина Рац (Данчева) гостува на галерия“Димитър Добрович“-Сливен с експозицията“Бургенландски легенди“, където цветът чрез сугестията си се явява като формообразуващ носител на гама от емоции.

Определено експресивна като характер, изложбата е наситена с багри, идващи от едно българско съзнание, чиито корени са в изконното ни цветоусещане. С реактивна чувствителност, авторката, живееща сега в Австрия, безспорно се е докоснала и до явлението, наречено виенски сецесион. Най-вече до оная част от сецесиона, където колоритът има по „избухлив” характер.

Легендата, разполагаща се в извънвремието, тук е вплетена в символика, чиито знаци не са в конкретността на заглавието. Името на творбата е само стъпало към нея. Истинското пътуване започва от безкрайността на живописното пространство, където посетителят навлиза в зависимост от своите естетични критерии.

 

Дарина Рац (Данчева) е родена в Пловдив.Завършва художествена гимназия ”Цанко Лавренов”-Пловдив и Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий” Велико Търново, факултет изобразително изкуство, специалност живопис.

 

Изложби: Пловдив ,Велико Търново, Рим/ Италия, Кипър,Дамаск/Сирия ,Билбао/ Испания,Истанбул/ Турция,Кападокия/ 7-ми интернационален Арт Камп, Виена/ Австрия, Оберварт/ Австрия

откриване на 8.септември(четвъртък) от 17.30 часа в галерия „Димитър Добрович“-Сливен(Ларго)

Още снимки от новината