Супичка – пътеводител на новака в кухнята

20
Добави коментар
Tigric11
Tigric11

Понякога гладът за сладко е толкова голям, че човек има чувството че може да изяде цяла торта, цяла тава баквала, или пък половин килограм шоколад. Лошото е, че доста често това чувство не е измамно и този глад не може да се засити с един шоколадов мъфин, или пък парче ябълков кекс. В такива моменти трябва да се търси бързо решение на проблема, защото в противен случай големият буркан нутела ще бъде изпразнен. На помощ идва рецептата за медени сладки с овесени ядки и сушени плодове. В тази рецепта се включват само продукти спадащи към добрите, полезните и здравословните. Получените медени сладки са много вкусни, много сладки и засищащи и същевременно са много лесни и бързи за приготвяне.
Медени сладки с овесени ядки и сушени плодове
Необходимите продукти за сладки медени сладки с овесени ядки и сушени плодове:

1. 200 грама фини овесени ядки
2. една шепа сушени плодове (сушени кайсии, сушени сливи, или просто стафиди)
3. 150 грама сурови ядки (орехи, бадеми, лешници, кашу… )
4. 250 грама мед
5. 1 ванилия и 1 кафена лъжичка канела

Необходимо време за приготвяне:
40 минути

Медени сладки
Рецептата на сладки медени сладки с овесени ядки и сушени плодове в три стъпки:

1.
Смилате ядки (не овесените, а орехите, бадемите, лешниците…), а сушените плодове нарязвате на малки парченца. Ако ползвате само стафиди може и да ги сложите цели, но и това зависи от техния размер. Ако стафидите ви са много едри е добре да нарежете и тях, за да може после по-лесно да се оформят сладките. Медените сладки стават най-вкусни, когато се сложат различни сушени плодове!

2.
В голяма купа слагате меда и разбърквате добре с овесените ядки, след което добавяте и нарязаните сушени плодове и другите смлени ядки, както и ванилията и канелата и отново разбърквате добре. Оставяте сместа да постои 10-15 минути, за да могат овесените ядки да набъбнат и да слепнат с останалите продукти.

Съвет: Можете да накиснете предварително сушените плодове в ром, или коняк за половин час, или пък да прибавите към сместа накрая и 1-2 супени лъжици, за да станат медените сладки още по-ароматни.

3.
След като овесените ядки са понабъбнали, с помощта на чаена лъжица оформяте малки сладки и редите в тава, върху която сте поставили предварително хартия за печене.

Сладките медени сладки печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Сладките са готови, когато придобият леко златист цвят.

Сладки с мед, овесени ядки и сушени плодове
Рецептата за медени сладки с овесени ядки и сушени плодове е изпълнена!

Друг вариант за сладки с овесени ядки е рецептата за сладки с овесени ядки и конфитюр. Плюсът на тази рецепта е, че съставките ѝ са малко (овесени ядки, конфитюр и ядки) и то такива, които се намират (почти) във всяка къща. Освен това сладките стават много бързо и са много ароматни!

ДОБЪР АПЕТИТ!