Аdidas пуска “боси” маратонки

56
Добави коментар
naskoki
naskoki

На какво ли не са способни производителите, за да привлекат вниманието на потенциалните си клиенти…?

“Боси” маратонки, които имитират усещането при ходене бос, представи германският гигант в производството на спортни стоки Аdidas, с което поставиха началото на нова ера в производството на обувки.

Маратонките притежаващи “пет пръста” adiPure Trainer, са естествено съчетание между “ръкавица за крака” и обикновена обувка. Те осигуряват чудесна защита на ходилата, сцепление и трайност на обувката. Очаква се те да бъдат пуснати на пазара в САЩ през ноември.

“Босата” обувка е част от новаторската стратегията на Аdidas за засилване присъствието си на американския пазар, където досега определено доминира нейният основен конкурент Nike.

С новите си маратонки фирмата се присъединява към производителите на спортни стоки, които се опитват да навлязат на малкия, но бързо растящ пазар на запалени бегачи и посетители на фитнеси, които вярват безгранично в обувките, направени с колкото се може по- малко материал, отделящ стъпалото от земята.

По информация на SportOneSource “босите” обувки представляват малък дял от американския сектор за спортни обувки, който е на стойност 22 млрд. долара, но е един от най- бързо разрастващите се категории. През изминалата година продажбите на сектора са нараснали повече от два пъти, достигайки до около 750 млн. долара.

Каква ще бъде цената на новите “боси” маратонки, все още не е известно, но определено специалистите са на мнение, че те ще успеят да раздвижат пазара на спортни стоки от едноименната марка.