Християнски Форуми • АНГЕЛИ : Проповеди и проповедници

4
Добави коментар
hristiqnin
hristiqnin

Дата и час: 10 Апр 2015, 03:45
Разширено търсене

Сайтът се нуждае от вашата подкрепа за месеците март и април.
За повече информация последвайте връзката: – КЛИК

[ Facebook коментара]

Проповядване на Божието Слово.

Мнение Номер:#1  от love » 12 Сеп 2011, 18:15

АНГЕЛИСимеон ПоповКато християнин съм убеден, че има ангели.Приемаме съществуването им, не защото искаме да им се покланяме или да ги възхваляваме, но като се спираме на тях, ние още по-дълбоко се прекланяме пред Бога и пречудните Му дела.Ангелите са невидими за нас същества. Притежават повече дарби от нас. Намират се на по-високо равнище от нашето. Стоят близо до Бога и Му служат. Имат големи познания, разполагат с власт, притежават свободна воля.Възможно е и вие, драги читателю, да сте срещали хора, които да са имали контакт с ангели. Древният мъдрец Сократ твърдял, че един ангел постоянно го предупреждава. Бог може и без тях, но обича да привлича и други за съучастници в Неговите дела. В Библията намираме много разкази за явления на ангели. Те действат като Божии посланници. Даже някои са приемали ангели като гости, без да разберат това отначало. Ангелите могат да станат видими за известно време за земните ни очи и след това да изчезнат.В Господната молитва ние се молим: „Да бъде Твоята воля, както на Небето, така и на Земята”. Нека се запитаме кой върши Божията воля на небето? Разбира се, преди всичко ангелите. Те я вършат радостно, незабавно, без да питат „защо”. Вършат я така, както Бог иска. При тях свобода и послушание са едно и също нещо. Явно е, че Бог не се ограничава в ангелите, но те се ограничават в Него. Щом ангел върши нещо, това значи, че Бог го прави, но не и обратното.Те служат и на нас. Вижте колко високо цени Бог нас човеците, че нарежда на ангелите да ни служат. В повечето случаи това става без ние да видим или разберем всичко, без да можем да благодарим.Ангелите участват по особен начин в нашия живот, когато грешникът се кае и започва нов, богоугоден живот. Тогава ангелите се радват. Един ден във вечността ще имаме радостта да видим Господа Исуса Христа лице в лице. Там ще бъдем щастливи да срещнем нашите близки починали по-рано от нас. С особен интерес очаквам да срещна моя ангел-хранител, който ме е придружавал от рождението до смъртта ми. Той сигурно ще ми обясни много неща, които сега не са ми ясни. Ще разискваме и преживявания, които на земята не съм споделял с никого.

За това мнение love е получил благодаря от:
ShiningSooYoung^^ (20 Фев 2013, 20:52)

Рейтинг: 9.09%

 

love

Служител
 
Мнения: 5141Images: 13Регистриран на: 11 Авг 2011, 16:55Местоположение: Пловдив
Е Благодарил: 3358 пъти
Получил благодаря: 3889 пъти

Blog: View Blog (1)

Share On:

Facebook

Мнение Номер:#2  от Smile » 12 Сеп 2011, 20:56

“ А кому от ангелите е рекъл някога: – „Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие“? Не са ли те всички служебни духове, изпращани да слугуват на ония, които ще наследят спасение?Евреи 1:13,14

Християни.ком

За това мнение Smile е получил благодаря от:
love (12 Сеп 2011, 22:21)

Рейтинг: 9.09%

 

Smile

Служител
 
Мнения: 39Регистриран на: 27 Авг 2011, 00:05Местоположение: Пловдив
Е Благодарил: 374 пъти
Получил благодаря: 92 пъти

Blog: View Blog (0)

Назад към Проповеди и проповедници

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google Adsense [Bot] и 5 госта

13 потребители са разглеждали темата: HeLovesMe (1), ShiningSooYoung^^ (4), baiivan79 (1), deko (1), ka6ona17 (1), labulgara (1), love (2), milena581958 (1), mitko_burgazov (1), ppetkov76 (1), stojnkazlateva (1), taninka01 (1), tcvetyj (1)