От битпазар можете да си купите шедьовър!

3
Добави коментар
merunka
merunka

Битпазарите могат да се окажат истинска съкровищница за по-търпеливите, по-настоятелните, по-разбиращите от изкуство или просто за по-големите късметлии.

Така, на късмет, босненец се сдоби с шедьовър на Егон Шиле от германски битпазар, без дори да подозира.

Работещият в Германия босненец купил платното, изобразяващо мъж и жена в лодка, които извличат мрежа от морето, защото му напомняла на него и жена му.

Картината, за която дал едва няколко долара обаче може да се окаже, че струва милиони, посочва БТА, позовавайки се на сараевския в. „Дневни аваз“.

Новият собственик на картината установил ценността на придобивката си едва когато се прибрал вкъщи и видял на гърба подписа.

Съдейки по мотивите и подписа на гърба, картината вероятно е от ранния период на творчеството на австрийския експресионист Егон Шиле (1890-1918), но тя предизвикала интереса на експертите, тъй като неотдавна негова картина бе продадена в Лондон за астрономическата сума от 30 милиона евро.

Картината вече е дадена за експертиза, а един от най-големите колекционери на картини и притежател на множество творби на Шиле в Америка вече е пожелал да я купи.