SEO оптимизация и интернет маркетинг за вашия бизнес – SEO услуги

2
Добави коментар
nuzunov
nuzunov

SEO оптимизация и интернет маркетинг за вашия бизнес – SEO услуги

 

Тъй като напоследък много се заговори за seo оптимизация на сайтове за търсещи машини, реших,че няма да е зле да опиша с няколко прости думи какво точно е seo оптимизация и има ли тя почва у нас. Но да започнем от самото начало. В началото бяха сайтовете и те малко по малко започнаха да стават все повече и повече като хората намираха информация за нещата, които ги интересуват в Yahoo и още няколко големи сайта с много, каталогизирана информация по различни теми. Всичко си вървеше като по книга докато през 1998 студентите Лари Пейдж и Сергей Брин не създадоха Google, който позволи на потребителите да търсят в съдържаниет на милиони сайтове само с въвеждането на една дума в полето за търсене. И изведнъж биде светлина – за 1-2 години нещата се промениха коренно и всички започнаха да си правят сайтове и да продават през тях.С течение на времето обаче собствениците на сайтове по една и съща тематика осъзнаха, че хората ги откриват или не в търсачката само ако сайта им отговаря на определени условия. И от тук започва историята на SEO оптимизацията. SEO от английски (Search Engine Optimization) буквално преведено на български означава – оптимизация за търсещи машини. Оптимизацията е малко езотерична област имайки предвид, че точните алгоритми, по които се класира един сайт в резултатите от търсенето не са гласно обявени. В момента Google е най-голямата търсеща машина, която ще наричам от тук нататък за по-кратко търсачка. Та правилата за класиране в резултатите от търсенето по дадена ключова дума не са гласно обявени от гугъл, което прави нещата още по-интересни. Получава се така, че всички играем една seo игра едни срещу други, но правилата на играта са мъгливо очертани.

 

SEO оптимизацията е игра, в която играещите са собствениците на уебсайтове, уебмастърите, seo специалистите и посетителите на сайтовете а съдиите са търсачките и тъй като гугъл е най-голямата търсачка, колкото и да не ни харесват монополите от всякакъв вид – съдията е гугъл.

В хода на еволюцията хората са се доказали като аналитични същества а хората занимаващи се с интернет for living още повече. За специалистите  в областа на seo оптимизацията е пределно ясно,че трябва да се знае кое, как и защо се върши. Благодарение на множество наблюдения, експерименти, проби и грешки в продължение на годините някои от правилата, по които търсачките класират сайтовете в своите страници с резултати (SERP – Search Engine Resoult Pages) са били изяснени и можем да се съобразяваме с тях ако желаем нашите сайтове да се класират на по-предни позиции за нужните ни ключови думи. Моля, последвайте този линк за по-подробна информация за seo оптимизация.

През последното десетилетие всички наблюдавахме как интернет от пеленаче се превърна в юноша и продължи да расте, това повлия на целия бизнес като го промени почти изцяло. От комуникационна среда само за избрани, интернет се превърна в леснодостъпен, виртуален канал за бизнес с невероятен потенциал. Разбира се това нямаше как да не се отрази и като промяна в маркетинговите похвати използвани за достигане до по-голяма част потенциални клиенти и увеличаване на продажбите.SEO услугите до голяма степен са в помощ на интернет маркетолозите, защото позволяват позициониране на дадени сайтове за продукти или услуги на първите места на страниците с резултати от търсене и по този начин насочват потока от потенциални клиенти към специално направените за тях лендинг страници или казано на езика на seo оптимизаторите – страници за приземяване.

Преди да продължим напред с повече информация нека да си изясним нещо много важно – Интернет е маркетингово бойно поле! – и колкото по-бързо запомните това, толкова по-бързо ще сте в състояние да влезете в боя. В маркетинговата игра, както и в повечето други игри оцеляват най-адаптивните и гъвкави играчи. Стратегиите за интернет маркетинг за всеки продукт и услуга се планират внимателно спрямо целевата група, към която е насочен дадения продукт/услуга и с помощта на внимателно подбрани инструменти се постигат целите заложени в определената кампания.

Екипът на Shopeee.com се занимава с маркетингови разработки за мрежата, според специфичните изисквания на своите клиенти. Ние предлагаме анализ, изработване и изпълнение на маркетингови планове като използваме интернет за преносна среда. За изминалите десет години потребителите на интернет се сблъскаха с най-различни по род, вид и изпълнение рекламни кампании, някои от които направени без особен маркетингов подход. Да вземем за пример различните email кампании, които влизат във входящата поща на нищо неподозиращи, нетаргетирани потребители или количеството рекламни банери с лъжливо съдържание. Поради това грижливия подбор на SEO и маркетингови инструменти, които ще се използват за маркетинг е много важен, имайки предвид, че в някои случаи вредата от неправилния подбор би могла да е доста сериозна и може да обърка всички планове на клиента.

Сред арсенала от канали за комуникция, които използваме са, но не се ограничаваме само до тях – seo оптимизация на уебсайтове, провеждане на рекламни кампании в интернет като google adwords рекламни кампании, e-mail маркетинг кампании, към таргетирани списъци с получатели, Facebook рекламни и маркетинг кампании и други.

Кой са нашите клиенти ?

Клиентите на Shopeee.com са предимно различни по големина и сфера на дейност фирми, общото между които е желанието да получат повече клиенти и контакти с повече потенциални клиенти, разбира се това е с едничката цел – ПОВЕЧЕ ПРОДАЖБИ. Например ако имате онлайн магазин и желаете да го популяризирате т.е. да вдигнете своите продажби най-важното за вас е да стигнете до своите потенциални клиенти. В този случай seo оптимизацията на вашия сайт е само една брънка от цялата маркетингова верига, която трябва да се задвижи за да се насочи трафик от хора към вашия сайт. Да се насочи трафик от посетители към даден сайт не е толкова трудна работа, но за да бъде този трафик ефективен и полезен т.е. за да имате продажби от сайта си то трафика трябва да е таргетиран – например – ако продавате обувки, хората, които посещават сайта ви трябва да знаят, че това е сайт за продажба на обувки и в момента да си търсят обувки – простичко а?

Ето тук можете да откриете кратък списък с нашите клиенти.

 

Как работим?

За всеки отделен клиент ние анализираме наличната информация като, продукти, услуги, целеви групи, конкуренция и т.н., след което се изработва маркетингов план за действие. Ние се грижим внимателно за всеки проект от самото му начало до додстигане на желаните резултати а също така поддържаме проектите на своите клиенти абонаментно.Най-добрата seo оптимизация е нищо ако няма постоянство в поддръжката.

Ако вие сте собственик или упрaвител на бизнес или желаете да стартирате и развиете, то ние можем да ви помогнем с вашето позициониране в интернет. А правилното позициониране е предпоставка за реализация на успешна интернет маркетинг стратегия, която може да ви донесе много приходи и доволни нови клиенти..

Моля, рагледайте нашия сайт и при интерес от ваша страна не се притеснявайте да се свържете с нас.

Поздрави

Екипът на Shopeee.com