Околовръстното на София обърка шофьорите

4
Добави коментар
lavender
lavender

Досегашните навици на шофьорите и липсата на подходяща маркировка по новооткрития днес път станаха причина десетки от тях да влизат по грешка в лентата за насрещно движение

Предсрочно пуснатият днес участък на Южната дъга на столичното Околовръстно шосе предизвика объркване у много шофьори. Досегашните навици на шофьорите и липсата на подходяща маркировка по новооткрития днес път станаха причина десетки от тях да влизат по грешка в лентата за насрещно движение, съобщава БТВ, предаде Информационна агенция КРОСС.

Проблемът обаче не е само за колите. За пешеходците също има препятствия. На кръстовището на изхода за Младост пешеходната пътека свършва не къде да е, а в мантинелата. Така на практика, след като пресекат, хората трябва да вървят по шосето стотина метра.

На късна работна среща тази вечер кметът на София Йорданка Фандъкова и представители на Агенция пътна инфраструктура, обиколиха новата отсечка на шосето. Кметът увери, че проблемът на кръстовището ще бъде отстранен в най-кратки срокове.

Рабтната среща на кмета продължава и в момента. Стриктно се оглеждат всички знаци и указателни табели и маркировка, а неточностите ще бъдат отстранени до дни.

Източник: КРОСС

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели