4 алтернативи на myp2p.eu за гледане на спорт онлайн

25
Добави коментар

Pepo | Сеп 18, 2011 | 10 коментара

За голяма част от редовно гледащите спорт онлайн вече не е новина, че най-големият сайт (myp2p.eu) предлагащ линкове към спортни събития, вече не работи. Според съобщението на специално създадения сайт site.myp2pforum.eu хората поддържащи myp2p.eu имат затруднения с домейна и се опитват да го върнат обратно онлайн (MyP2P is currently off air. As you might have seen the myp2p.eu domain is offline. The domain has been put On Hold, which means we can’t do anything with it. Our DNS settings have also been deleted. As soon as we know more we will update you. Stay tuned. Follow us on Twitter.). Това на практика означава, че сайта е затворен благодарение на дългата ръка на хАмериканския закон за интелектуална собственост и сходни права. Това означава, че може и да не го видим отново онлайн. В същото време всички големи футболни първенства започнаха, а знаем, че онлайн може да се гледат и други спортове. Трябват алтернативи. Днес ми се ще да ви помогна в търсенето на алтернативи.

Има няколко алтернативи, но мисля да започна с най-добрата според мен и то не само като дизайн и функционалност на сайта, а и като количество предлагани спортни предавания. Става дума за сайта livetv.ru, който дори има и българска версия, а като партньор в заглавната страница (горе вляво) може да видите sportal.bg. Повечето от хората влизащи в спортал са видели вдясно, в карето за резултати на живо, линкове към livetv за гледане на мач. Интересното е, че на сайта има още много други спортове за гледане освен Футбол, а именно Хокей на лед, Баскетбол, Тенис, Волейбол, Бокс, Моторни спортове, Зимни спортове, Лека атлетика и прочие и прочие. Ликовете към предаванията се появяват около 30 минути преди началото, така че го имайте в предвид. Предаванията може да се гледат по 2 начина: през браузера (обикновено с помощта на стандартен плъгин) или пък през добре познатите софтуерни приложения като SopCast, TVU, TVAnts и подобните. Обикновено на мач има по 2-3 или дори 10 различни линка за избор. Сайтът зарежда бързо дори и в пикови часове.

На lshunter.tv може да гледате Футбол, Баскетбол, Бейсбол, Хандбал, Хокей на лед, Моторни спортове, Ръгби, Тенис, Волейбол и други. Сайтът е доста по-простовато на направен от предния, но си върши работата. Работи доста добре и покрива голям брой спортове и първенства. Линковете към всеки двубой също са доста на брой. Както и по-горе и тук може да гледате както в браузера, така и с външен софтуер. Функцията за търсене работи също добре, а и може да видите какви двубои има в идните 2-3 дни.

На footballstreaming.info може да гледате само футбол, но за сметка на това от всякакви държави, а не само от 1-2 първенства. Малко недодялано ми изглежда и е трудно за навигация, но ако ползвате функцията за търсене в браузера си (Ctrl и F), доста ефективно ще намирате търсените срещи. И тук доста линкове за всеки мач и пак както inbrowser, така и предавания през софтуерни приложения.

На freefootball.eu също може да гледате футбол от целия свят. Сайтът на мен лично ми е доста бавен и това ме дразни адски. Иначе като дизайн ми допада особено възможността за филтриране на предаванията, което спомага за по-лесното намиране на желания двубой. Както и на другите сайтове и тук имате по няколко линка на мач и може да се гледа както в браузера, така и извън него.

Искам да изтъкна, че myp2p.bz са откраднали дизайна на myp2p.eu и са по-скоро долни измамници, та затова те не намериха място в моя списък.

Ами това е за сега. Дано да ви е било полезно, а ако съм забравил някой ценен сайт ми пишете в коментарите. Благодаря.

Категория: Интернет • Спорт • Технологии

Тагове: сайтове, стриймване, трикове, чалъми