5 удивителни природни явления, които си заслужава да се видят

162
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

   Светът е пълен с красиви явления и определено ще е клише, ако кажем че трябва да ги видите преди да е станало късно… но има някои от тях, които определено заслужават вниманието ви и е хубаво да се зърнат поне веднъж. Тук ще ви представим пет от най-очарователните и цветни природни явления.  

Северното сияние Aurora Borealis
Aurora Borealis е едно от най-удивителните и магически явления на Земята и се образува в следствие на взаимодействието на заредени частици от слънчевия вятър с магнитосферата. Името му в буквален превод от латински означава „Зора на севера“. Този феномен може да се наблюдава по целия свят, но най-видим е в регионите около полюсите, благодарение на по-дългите периоди на тъмнина и на магнитното поле.  
  

Лавандуловите полета 
Ако не сте фенове на ледените земи като Аляска или Исландия, то може да се отправите към Франция където ще ви очакват покритите с лавандула полета на Прованс. Най-доброто време да отидете там е в края на юни и юли, когато цветята са в пълен разцвет. Села и градове се включват в събирането на реколтата, а от юни до средата на август стартират тържествата и лавандуловите фестивали.  

Цъфналите дървета Сакура 
Ако планирате пътуване до Япония, защо не изберете времето, когато Сакура е в разцвета си? За да видите бетонните и пренаселени сгради в страната, омекотени с трилиони розови и бели цветя, отидете в Токио и Киото в края на март или през април. Няколко седмици по-късно цъфтежа достига и Хокайдо.  
  

Докато сте в Япония не бива да пропускате и величествената планината Фуджи, считана от японците за свещена. Определено няма да сте сами на върха, тъй като Фуджи се посещава от около 200 000 души годишно, но може да сте един от късметлиите, зърнали облачната капачка образуваща се над планината, докато сте долу.  
  

Ятата на скорците (Sort sol) 
Ако не сте в Япония, да се наслаждавате на черешовия цвят около март и април, можете да се отправите към Дания, където „Черно слънце“ покрива небето през пролетта и есента. Наречено така от датчаните, това събитие представлява огромна група от черни скорци, които се събират на големи ята и образуват огромни формации в небето точно преди да вземат решение за мястото, където да пренощуват. Движенията им наподобяват вид танц или балет, а птиците са толкова много, че заличават залязващото слънце. Този феномен може да бъде видян на няколко места в страната, но най-доброто е около Tønder Marsh в южната част на Ютланд.   
  

Капучино плаж 
Това явление не се случва много често, така че ще сте огромен късметлия и щастливец, ако го хванете. През 2007 година за последно морската пяна е трансформирала плажа в северен Сидни, Австралия в капучино крайбрежие и да ви призная честно, ако искате да сте свидетел на нова вълна на пяна ще трябва да изчакате няколко десетки години, тъй като предното морско явление се е случило преди три десетилетия. Но все пак докато сте в Австралия може да изпиете едно чудесно кафе лате или чаша капучино с есктра пяна за утеха.  

Hobyto.com