Блогът на Магазинчето: Защо Забраната на Електронните Цигари може да убие 114 000 души годишно

3
Добави коментар
nevincho
nevincho

Забраната на употреба на тютюневи цигари на обществени места е вече факт в много европеиски държави. Все пак, броят на хората, които пушат е повече от предишноте проучвания. Електронните цигари са устройства, които помагат да се избегне пушенето на истински тютюн и да се предотврати риска от смъртоносните болести. Тези устройства просто предоставят смисъл на пушенето и вдишването на изпарения от течен никотин, вместо от 4000 вредни химикали, които се намират в традиционните цигари.

Най-новите изследвания е установено, че пушенето само една цигара намалява с един цял ден живот на пушачите. Тоест ще трябва да умрете или да се откажате от цигарите.

Ако E-цигарата е забранена това ще доведе увеличване на пушачите. Резултатът ще бъде смъртта на повече от 114 000 души всяка година. Смъртността скоро ще се увеличи, ако условията не се изменят и има забрана за употребата на Елекетронни Цигари. Според професор сър Ричард Пето, населението на света ще бъде 11 милиарда в края на 2099, но дотогава е 6,3 милиарда човешки същества ще са починали, от причини дължащи се на тютюнопушенето.

Проучването и изследванията показват, че тийнейджърите, които са зависими от а тютюнопушенето и продължават да пушат до 30-годишна възраст са почти с 2% по-голяма вероятност за развитие на рак на белия дроб, . Човек пушещ след 40 годишна възраст е с 8% шансовете за развитие на рак на белия дроб, което означава всеки осми на 100 души.