Знаете ли какво е активна имунизация?

33
Добави коментар
njakoi59
njakoi59

Знаете ли какво е активна имунизация?

Решението за противогрипната ваксина е ваше, съвет може да поискате от лекаря. Помислете за здравето си сега, за да страдате утре

Активната имунизация помага в борбата против грипа

Личните лекари са длъжни да информират своите пациенти за ползата от противогрипните ваксини, особено в детската възраст. Нека подчертаем, че те предпазват само и единствено от грип, който е достатъчно тежко заболяване, често даващо усложнения. Противогрипната ваксина няма отношение към множеството други остри вирусни заболявания, особено чести през студените месеци. Безотговорно е през XXI век да допускаме нашите деца да боледуват от ваксинопредотвратимо заболяване каквото е грипът. А медицината освен всичко има и икономически, и финансови аспекти. Ето защо тези, които не се ваксинират, трябва да имат готовност да заплатят цената на особеното си мнение. А се знае, че цената невинаги има финансов еквивалент.

Основно средство за профилактика не само при грипа, но и при голяма група инфекциозни заболявания е активната имунизация. Това е процес, при който на здрав човек се вкарва частица от инактивиран причинител на болестта. Съдържащите се във ваксината вирусни елементи не могат да причинят заболяване тяхната цел е да „подтикнат“ човешкото тяло към изграждане на антитела. Така, когато от околната среда в човешкия организъм попадне същински щам на вируса, то той е готов да се пребори с него.

ВАЖНО: Ако публикацията Знаете ли какво е активна имунизация? ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

loading…

Здраве.вс препоръчва и: