Как да си поръчаме щастие

26
Добави коментар
lubopav
lubopav

Всички ние от деца сме чували често поговорката “Каквото посееш, това ще пожънеш“. И винаги сме възприемали поуката едностранчиво – в смисъл: “Ако си груб и неуважителен към хората, и те ще бъдат такива с теб”, “Ако днес те мързи да учиш, утре няма бъдеш успешен в живота”, “Ако се трудиш упорито, ще постигнеш благосъстояние”. Причина и следствие. Взаимозависимост.

Но колко често се замисляме, че този същия принцип важи със същата сила и в самото начало на сътворяването на нашата реалност? Велика мъдрост е закодирана в тези древни народни писания и послания. Но трябва да се гмурнем под повърхността, да преминем слоя на привидностите за да стигнем до същината.

Ще ви разкажа една история. Може и да сте я чували вече. И тя, както всяка вселенска истина е нещо вече казано, открито и добре забравено.

Един мъж пътува сутринта към службата си. Хванал се е за дръжката в претъпкания автобус, овесил нос, с посърнала заспала физиономия и си мисли “Ама, че скапан живот! Пак пътувам в същия мизерен, претъпкан, миризлив автобус, отивам към скучната си, затормозяваща работа. Шефът ми е кретен, колегите – гадняри. И за какво ми е изобщо да се мъча там – заплатата ми е малка, нямам пари. И днес ще има крясъци и скандали. И то за какво … семейството ми е развалина, нищо не заслужават. Жената е зла и нервна, само крещи и недоволства, децата – хаймани, нищо няма да излезе от тях. Ама, че скапан, нещастен живот. “
А в това време зад рамото му седи неговия Ангел, хванал молив и тефтер в ръка и записва прилежно:”скучна работа, шеф-кретен, колеги-гадняри, без пари, крясъци, скандали, семейство – развалина, зла жена, деца-хаймани”. Записва, клати глава и си мърмори “Ама, че е странен този човек. За пореден ден – пак едно и също. За какво му е всичко това? Ама, какво пък, щом това иска – няма как – ще бъде изпълнено.”

И така, виждате ли вече как семенцата, които сеем днес раждат реколтата, която ще пожънем утре? Ако днес сте болни, бедни, самотни, без любов, без приятели, без радост… обърнете се назад и си спомнете в продължение на колко години сте посявали все едно и също. Ами.. как може да правиш едно и също, а да очакваш да ти се случи нещо различно? Ако сееш повредени семенца, лишени от съзнателност и грижа, в най-добрия случай ще пожънеш бурени. Ако се оставим негативните енергии да ни владеят, да генерират в нас чувства като гняв, агресия, злоба, завист, ревност, неудовлетвореност, недоволство (все чудни проявления на егото), ставаме слаби, уязвими, зависими от други хора и интереси. Ставаме онези жалки, тъжни, озлобени хора, които се твърди, че сме – ние, българския народ.

До сега правехме нещата по следния начин: Виждаме калпавата реколта, недоволстваме, оплакваме се, влачим си я на гръб и живеем свитичко, с плодовете, които ни е дала. А защо не обърнем модела и тръгнем от началото?

Да се погрижим за семенцата, да подберем най-лъскавите, най-едрите и обещаващи, да ги засеем внимателно, да ги поливаме и обгрижваме с любов и постоянство. Да видим каква ли реколта ще пожънем

Една от основните ни грешки, когато формулираме желанията и целите си е, че често подхождаме от позицията на нямащия:

– Ох, колко искам да съм щастлив (обаче в момента не съм)
– Искам изобилие в живота си, искам пари (но в момента съм беден – имам само 2 лв. в джоба)
– Искам хубаво, слабо, здраво тяло (ама сега го нямам. сега съм дебел и депресиран)
– Искам да успея с начинанието си (oбаче, ох, в момента е трудно, нищо не става)

Значи – забравяме на мига енергията, в която сме болни, нещастни, бедни, самотни и страдаме от липсата на всичко онова, които искаме да привлечем в живота си. И се прехвърляме в енергията на всичко онова, което искаме да привлечем! То не е някъде в бъдещето. То вече съществува. То вече е създадено от нас, в момента, в който сме си го помислили. Но си стои там някъде отзад, в “резервите” и изчаква да изкажем истинско намерение, да дадем позволение да се реализира. Всички потенциали вече съществуват – просто трябва да си изберем на кой от тях да обърнем внимание и влизайки в енергията му (чрез чувсвото “аз вече те имам”) да го реализираме. Ние не сме само химия и биология. Ние сме съвкупност от електромагнитни импулси, които вибрират на определена честота, също както планетата ни, Вселената, цялото Съзидание. От тази вибрация зависи къде ще се озовем – в енергията на любовта и всичко прекрасно и съзидателно произхождащо от нея, или в тъмната енергия на страха. Вибрацията не е нещо абстрактно, тя е толкова реална, колкото компютъра, пред който седите (който също е вибрация). Вибрацията е място. И вие имате силата да изберете в кой момент, в коя вибрация да се озовете.

Една от най-трудните стъпки е да дефинираме какво искаме в живота си.

Ако ви е трудно, предлагам следния подход: Ако ви е трудно да се сетите какво искате, то със сигурност знаете какво не искате.

Хващаме значи лист хартия, разделяме го на две колонки и пишем. В момента, в който напишем всичко онова което НЕ искаме в живота си, веднага се появяват състоянията и нещата, обратни на това, което не искаме.

НЕ ИСКАМ:                                        ИСКАМ:
– страx                                              – смелост
– смърт                                             – живот
– болести                                          – здраве
– бедност                                          – богатство, изобилие
– самота                                            – много приятели
– комплекси                                      – себеприемане
– старост                                           – младост
– застой                                            – израстване
– липса на любов                              – любов
– несигурност                                    – сигурност
– нерешителност                               – решителност
– ограничения                                   – свобода

И така нататък, и така нататък. Излейте всичко върху листа хартия.
А когато свършите, задраскайте, или направо откъснете и изхвърлете онази половина на листа с нещата, които не искате. И започвайте и свършвайте всеки ден, препроочитайки и вибрирайки с енергията на нещата, които искате. Почувствайте, че ги имате! Повярвайте, че ги имате! Отпразнувайте, че ги имате. Защото наистина вече ги имате Дори няма да усетите кога точно са се реализирали в живота ви и вече се наслаждавате на богатите плодове на новата реколта.

А всичко започна със семенцата и избора.

Поръчайте си щастие

Ако тази публикация ви допада, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодаря ви!

Tags: български поговорки, висока вибрация, его, изобилие, какво искам от живота, любов, свободен избор, Тайната, убеждения, щастлив живот