Очната линия и какво можем да акцентираме с нея

12
Добави коментар
angelico
angelico

Очните линни са най-често използваната козметика за очи. Тя акцентира окото, променя формата и размерите му и прави миглите да изглеждат по-дебели и буйни. Умелото прилагане на очната линия може да помогне за създаване на илюзия за по-равномерен интервал между очите и по този начин да даде по-добър баланс на цялото лице Подчертаните очи са особенно привлекателни с по-дълбоки цветове.

По-ранните форми на линиите за очи са били под формата на пудра но в днешно време те са изместени от течни линии за очи или моливи. Течните се продават в бутилки, всяка с отделна четка или в пълнител с четка вградена в капачката. Този тип линии са на водна или алкохолна основа.

Очните линии имат следните предимства:
 
1.Създават една гладка линия.
2.Могат да устоят на пилинг или зацапване.
3.Идеални са за добра, естествена линия или дебела обемна линия.
 
Използването на очна линия е личен избор. Някои подчертават само горния клепач, някои само долния, а други и двата. Очната линия трябва да се прилагат когато нямате сенки под очите, така че да се смесят с очите в един приятен за всички вид. Всички грешки при нанасянето могат да бъдат коригирани с козметички тампони или пръчици с памук на края им.